ΤΟΠΙΚΑ

Ένταξη έργων ύψους 4.344.000,00 € για την οδική ασφάλεια στην Μύκονο και στην Σύρο

Ένταξη έργων ύψους 4.344.000,00 € για την οδική ασφάλεια στην Μύκονο και στην Σύρο

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, για τη σημερινή ένταξη δύο πολύ σημαντικών έργων για την οδική ασφάλεια της Σύρου και της Μυκόνου, η οποία αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, με τους Δήμους Σύρου-Ερμούπολης και Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την υπ’ αριθ. 20107/9-3-2023 Κοινή Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, συνολικού ύψους 4.344.000,00 €, εγκρίθηκε η ένταξη δύο προτάσεων των Δήμων, στο πλαίσιο του έργου: «Πρόγραμμα  βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την  Ευρωπαϊκή Ένωση-Next Generation EU.

Αναλυτικά, αποφασίστηκε η ένταξη του έργου, ύψους 2.104.000,00 €, με τίτλο: «Βελτίωση ασφάλειας δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης», το οποίο αφορά τέσσερα (4) υπεραστικά οδικά τμήματα της νήσου Σύρου και συγκεκριμένα: ΚΔ1: Δημοτική οδός Επισκοπείο-Μάλια, ΚΔ2: Κύρια Δημοτική οδός από διασταύρωση Γαλησσά-Δανακό έως Κίνι, ΚΔ3: Κύρια  Δημοτική οδός Σταυρός Ταλάντων-Σεντούκα και ΚΔ4: Κύρια Δημοτική οδός Αζόλιμνος από «Πυρκάλ» έως και επαρχιακή οδό. Επίσης, αποφασίστηκε η ένταξη του έργου, ύψους 2.240.000,00 €, με τίτλο: «Αποκαταστάσεις και συντηρήσεις υφιστάμενων οδών του Δήμου Μυκόνου», το οποίο περιλαμβάνει: 1) εργασίες αποκατάστασης της βατότητας υφιστάμενων δρόμων σε επικίνδυνα σημεία, 2) τοίχους αντιστήριξης σε επικίνδυνες περιοχές, 3) καθαίρεση υπάρχουσας γέφυρας και κατασκευή νέας στην περιοχή Μαού, 4) εργασίες κατασκευής οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, διαγράμμισης οδοστρωμάτων και ανακλαστήρων οδοστρώματος και 5) εγκατάσταση νέων χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις οδών.

Ύστερα από τη γνωστοποίηση των ανωτέρω, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα που βρίσκονται δίπλα μας καθώς και τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα και τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά για την κατάθεση των ολοκληρωμένων προτάσεών τους. Με αισθήματα ικανοποίησης και χαράς, αντιλαμβανόμαστε καθημερινά, τη στήριξη της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα νησιά μας, σε κάθε τομέα της ζωής των νησιωτών. Η οδική ασφάλεια είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα, που απαιτεί διαρκή εγρήγορση και οφείλουμε να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα μας η ενίσχυσή της, έχοντας ως στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ο ρόλος των υποδομών είναι κρίσιμος και αποφάσεις σαν τη σημερινή, διασφαλίζουν τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στο οδικό δίκτυο των νησιών μας. Συνεχίζουμε μαζί!»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.