ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχυμένοι οι άνεμοι τις επόμενες μέρες

Ενισχυμένοι οι άνεμοι τις επόμενες μέρες

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τοπικές μπόρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Το μελτέμι θα παραμείνει ενισχυμένο έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με την ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο να φτάνει τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Ταυτόχρονα από τις αρχές της εβδομάδας προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από τα δυτικά. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά αναμένεται κατά τόπους να αγγίξουν και πιθανότατα να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33, στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 και το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

ertnews

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.