ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ενημερωτική συνάντηση με τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Επιμελητήριο ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ενημερωτική συνάντηση με τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Επιμελητήριο ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ενημερωτική συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος του Κινήματος«ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και ανεξάρτητοςΕυρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με φορείς του νησιού.

Τον κ. Νότη Μαριά  συνόδευαν η κ. Σοφία Βαρθαλίτου, υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος στις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου καθώς και τα στελέχη του Κόμματος κ. Γιώργος Μαριάς και κ. Ιωάννης Μετασούμης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσο και με στελέχη του Επιμελητηρίου και αποτελεί συνέχεια αυτής που είχε προηγηθεί στις 14 Μαΐου του 2018, στην οποία είχαν παρουσιασθεί οι βασικές προτάσεις του κόμματος και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τότε να παραμείνουν σε επαφή με σκοπό την προώθηση, όπου αυτό είναι εφικτό,  των συμφερόντων των επιχειρηματιών στις Κυκλάδες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στον παρόντα χρόνο ο κ. Μαριάς τόνισε την ανάγκη της χώρας να έχει σοβαρή εκπροσώπηση, με δυνατή ομάδα Ευρωβουλευτών που θα αγωνίζεται για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας αποκλειστικά προς όφελος του Ελληνικού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα προασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των πολιτών της.

Στη συνέχεια ο κ. Μαριάς εστίασε στους βασικούς άξονες της πολιτικής του Κινήματός του για το Ευρωκοινοβούλιο για τα θέματα της Οικονομίας, της Κοινωνικής Μέριμνας και το μεταφορικό ισοδύναμο, συγκεκριμένα:

Την ένταξη της χώρας σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης με προνομιακές ρυθμίσεις και εξαιρέσεις, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κλάδους της Ελληνικής οικονομίας όπως η γεωργία – κτηνοτροφία, η ενέργεια και η ναυπηγική βιομηχανία.

Τη δημιουργία ενός οχήματος ρύθμισης που θα βοηθάει τους δανειολήπτες στην περίπτωση των Κόκκινων Δανείων.

-Την επαναφορά των Κοινωνικών Πόρων στο συνταξιοδοτικό.

-Την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Την πρόταση το Μεταφορικό Ισοδύναμο να καλύπτεται οικονομικά από την Ένωση και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του το Επιμελητήριο Κυκλάδωντόνισε ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί ένα θετικό μέτρο για τον τόπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει την προσπάθειά του για την διατήρηση του περιεχομένου των άρθρων 6 και 120 της οδηγίας για τον ΦΠΑ, καθώς οι μειωμένοισυντελεστές ΦΠΑ ήταν το πιο σημαντικό αντισταθμιστικό μέτρο που παραχωρήθηκε στην ελληνική νησιωτική περιφέρεια έναντι των δυσχερών συνθηκών που βιώνει.  

Εκτός από την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, η υπερφορολόγιση των επιχειρήσεων, οι επιπτώσεις από τη μη ορθολογική διοίκηση και κατανομή του προσωπικού στον δημόσιο τομέα σε συνδυασμό με την γραφειοκρατία, είναι σοβαράθέματα που απασχολούν τον τόπο και τις επιχειρήσεις καθώς συνδέονται άρρηκτα με την αναπτυξιακή προοπτική του για αυτό και χρειάζεται να αντιμετωπισθούν τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και εθνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητη η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας προκειμένου να διασυνδεθούν οι εφαρμογές του δημοσίου και να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη άμεσης επαφής πολίτη – επιχειρηματία με τους λειτουργούς του δημοσίουπου και αυτοί είναι αντιμέτωποι με το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης.    

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.