ΤΟΠΙΚΑ

Ένας μεγάλος Έλληνας εφοπλιστής και ευεργέτης

Ένας μεγάλος Έλληνας εφοπλιστής και ευεργέτης
Νικόλας Πατέρας – “Οι γονείς μου με δίδαξαν ότι τα χρήματα που κερδίζουμε είναι δανεικά και πρέπει να τα επιστρέφουμε στην κοινωνία”

“Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προωθούμε τη ναυτιλία ως βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και υποστηρίζοντας την ναυτική εκπαίδευση. Επιπλέον, η ενίσχυση της κοινωνικής ευθύνης και η προσφορά στους συνανθρώπους μας παραμένουν ουσιώδη στοιχεία της δραστηριότητάς μας”, δηλώνει ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας.

 

 

Ο πλοιοκτήτης πορεύεται με το οικογενειακό δόγμα, το οποίο αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Πατέρα: “Οι γονείς μου με δίδαξαν ότι τα χρήματα που κερδίζουμε στη ζωή είναι δανεικά και πρέπει να τα επιστρέφουμε στην κοινωνία και τους ανθρώπους του μόχθου, που έχουν ανάγκη βοηθείας”.

 

 

  • Ο κ. Πατέρας είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την Ελλάδα, που εξωτερικεύει τις απόψεις του όταν κρίνει ότι αναγκαίο και απαραίτητο, κάτι που έπραξε στην περίπτωση του σταθμού του Μετρό στην Ρηγίλλης και ήταν ο πρώτος που υπερασπίστηκε τον πράσινο πνεύμονα στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η ναυτιλιακή εταιρεία του, Contships, η οποία ιδρύθηκε το 2015 με μόλις τρία πλοία, κατάφερε μέχρι το 2020 να επεκταθεί και να κατέχει περίπου 50 πλοία μεταφοράς container. Αυτή η ανάπτυξη κατέστησε την Contships τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία ιδιοκτησίας πλοίων μεταφοράς container στον κόσμο (1000-1500 TEU). Παράλληλα, δημιούργησε ισχυρές σχέσεις με μεγάλους ναυλωτές όπως η MSC, η CMA CGM, η MAERSK και η COSCO. Αυτοί οι κολοσσοί της ναυτιλίας εμπιστεύθηκαν τις υπηρεσίες feeder σε μια νέα ελληνική εταιρεία, η οποία παρείχε εξαιρετική εξυπηρέτηση. Από το 2015 έως το 2024, η Contships απέκτησε 58 πλοία, πούλησε τα 10 και κράτησε 48, διατηρώντας την κυριαρχία της ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης πλοιοκτήτης στον τομέα αυτό.

 

 

Στον Νικόλα Πατέρα τέθηκε από το mononews το ερώτημα: “αν είναι ελκυστική η ελληνική σημαία και αν όχι, τι πρέπει να γίνει; Η απάντηση του, αρκετά ενθαρρυντική και αισιόδοξη: “Η ελληνική σημαία μπορεί να βελτιώσει την ελκυστικότητά της με μέτρα που θα ενισχύσουν την επάρκεια των Ελλήνων ναυτικών και θα βελτιώσουν τη γραφειοκρατία, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και φιλική προς τις ναυτιλιακές εταιρείες”, τόνισε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.