ΤΟΠΙΚΑ

Ένας μαχητής της ζωής κέρδισε το στοίχημα

Ένας μαχητής της ζωής κέρδισε το στοίχημα
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία από τον Γιώργο Καφεντζή που είχε ως αποτέλεσμα την δωρεά δυο αναπηρικών αμαξιδίων στο Κέντρο Υγείας
Είναι ένας μαχητής της ζωής και κατάφερε με μια πρωτοβουλία που την αγκάλιασαν όλοι στο νησί  να πράξει το ακατόρθωτο για άλλους.Ο Γιώργος Καφεντζής  στηρίχτηκε  από όλους τους κατοίκους της Μυκόνου και μέσα από την συλλογική προσπάθεια για κοινωνικό έργο δίνει  το μήνυμα του καθώς  ακόμα και  ένα μικρό πλαστικό καπάκι μπορεί να κάνει ανθρώπους ευτυχισμένους.
Κάτοικοι της Μυκόνου επιχειρηματίες αλλά και η Δημοτική αρχή πίστεψαν και στήριξαν την πρωτοβουλία Καφεντζή για συλλογή από καπάκια.
Ο Γιώργος Καφεντζής προχώρησε σε δωρεά δύο αναπηρικών αμαξιδίων στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου τα οποία προέρχονται από την δραση “Το Καπάκι να Κρατάς – Μυκονος”.
Η συλλογή  και η ανακύκλωση τους είχαν  ως αποτέλεσμα να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια και να διατίθενται πλέον  δωρεάν σε κατοίκους και σε υπηρεσίες όπου υπάρχει ανάγκη.
Ύστερα από συνεννόηση με την Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας και Αντιδήμαρχο Ντίνα Σαμψουνη, παρουσία και της Ιατρου κυρίας Βλάσταρη, παραδόθηκαν την Παρασκευή 14/2 δύο αμαξίδια στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Μονάδα του νησιού.
Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η όλη προσπάθεια έχει στεφθεί με επιτυχία μέχρι σήμερα και που μέσα από αυτήν δίνεται η δυνατότητα σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να αποκτούν τρόπους που διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους και την καθημερινότητά τους.
 “Είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία και όσο περνά ο καιρός γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι . Είμαι εδώ να συνεχίσω την προσπάθεια αυτή όσο θα έχω όλους εσάς στο πλευρό μου. Η χαρά μου είναι τεράστια κάθε φορά που παραδίδεται ένα νέο αμαξίδιο, χάρη σε όλους εσάς. Προς πληροφόρηση όλων μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί 3 αναπηρικά αμαξίδια. Τα κιλά συνεχίζουν να μαζεύονται και σύντομα θα είναι πραγματικότητα και το τέταρτο αμαξίδιο. Να αναφέρω ότι κάποια αμαξίδια είναι αποτέλεσμα δωρεάς φίλων της προσπάθειας μας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Κων. Κουκα και τον Αντιδήμαρχο Αλέκο Κουκά που ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν σε αυτό και μου έδωσαν ώθηση να το πραγματοποιήσω.

Βέβαια όλη η Δημοτική αρχή ήταν δίπλα μου και συνέβαλαν και αυτοί με τον τρόπο τους στην όλη προσπάθεια. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στο τμήμα ανακύκλωσης της Οικοδομικής Μυκόνου που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Το μεγαλύτερο ευχαριστω όμως το οφείλω στους κατοίκους του νησιού που έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία αυτή αλλά και εμένα τον ίδιο. Τα προσωπικά μηνύματα που δέχομαι είναι τόσο ενθαρρυντικά αλλά και γεμάτα συγκίνηση. Σας ευχαριστώ πολύ όλους” είναι η συγκινητική τοποθέτηση του Γιώργου  Καφεντζή
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.