ΤΟΠΙΚΑ

Ένας γρήγορος υπουργός και ένας μεθοδικός και αποτελεσματικός δήμαρχος

Ένας γρήγορος υπουργός και ένας μεθοδικός και αποτελεσματικός δήμαρχος
Άμεση η ανταπόκριση του υπουργού Μ.Χρυσοχοίδη στο αίτημα του Κ.Κουκά να επανδρωθεί το ΑΤ ΜΥΚΟΝΟΥ

Με μεθοδική δουλειά, πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις, επιστολές αλλά και μηνυτήριες αναφορές σε υπουργούς και αρχηγούς της αστυνομίας έπιασαν κόπο οι προσπάθειες του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά ώστε να επανδρωθεί το ΑΤ ΜΥΚΟΝΟΥ με ισχυρές δυνάμεις και να καταλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς ότι η Μύκονος αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση που χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Στο πλαίσιο αυτό οι κινήσεις του νέου υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη στο αίτημα του Δημάρχου Μυκόνου ήταν άμεσες και σε λίγες ώρες θα βρίσκονται στη Μύκονο δυνάμεις της αστυνομίας που θα «χτενίζουν» το νησί πλέον καθημερινά.

Ο δήμαρχος Μυκόνου  Κωνσταντίνος Κουκάς υπέβαλε πριν ακριβώς ένα χρόνο  μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη  τότε Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν είχε διευκρινιστεί στην αρχή, αν πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος είχε την ευθύνη για τα μέτρα αστυνόμευσης στο νησί.

Η μήνυση κατετέθη 22 Αυγούστου  το πρωί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, ο κ. Κουκάς είχε συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή του αλλά από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Ανάλογη αναφορά είχε καταθέσει ο δήμαρχος  και στην Εισαγγελία Σύρου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αντίδραση.

Ήταν χαρακτηριστική η αναφορά του Κουκά :

«Εδώ και δύο χρόνια με έμφαση φέτος το καλοκαίρι κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι το Α.Τ Μυκόνου πρέπει να στελεχωθεί με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό.

Τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι υπάρχουν καταστάσεις ανομίας και το Α.Τ Μυκόνου λόγω υποστελέχωσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε όλα αυτά τα περιστατικά.

Σωρεία επιστολών ακόμη και αναφορά μου στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου δεν έχουν βρει ανταπόκριση και κανείς δεν έσκυψε σοβαρά στο πρόβλημα της Μυκόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά τότε ο κ. Κουκάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Μύκονος που έχει καταστεί διεθνής προορισμός, προσελκύει σωρεία ληστών και απατεώνων, ενώ η υποστελέχωση του τοπικού Α.Τ. ευνοεί τις εν γένει παραβατικές συμπεριφορές. Τόνισε δε ότι επανειλημμένως η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ποικιλοτρόπως για το θέμα και πως το κράτος πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο καιρός περνούσε και οι προσπάθειες της στελέχωσης του ΑΤ ΜΥΚΟΝΟΥ εντείνονταν προς κάθε κατεύθυνση.

Με επιστολές του πρός τον κ.Χρυσοχοίδη ο δήμαρχος καλούσε την πολιτική ηγεσία  να πάρουν αποφάσεις.

 

Σε λίγες ώρες μετά τις συντονισμένες ενέργειες θα βρίσκονται στο νησί με δύο κλιμάκια της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) 8 άτομα και ένα επιπλέον κλιμάκιο ασφαλείας (4-5 άτομα) ενισχύονται οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις στη Μύκονο ακριβώς στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.