ΤΟΠΙΚΑ

Ένας «γορίλας» έγινε μόνιμος κάτοικος στο αεροδρόμιο Μυκόνου

Ένας «γορίλας» έγινε μόνιμος κάτοικος στο αεροδρόμιο Μυκόνου

Το πολυπληθές κοινό που φτάνει αυτές τις μέρες στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, υποδέχεται ένας εντυπωσιακός, δίμετρος γορίλας. Παρά την απειλητική του όψη, οι ξένοι επισκέπτες δεν δείχνουν να τα χάνουν από την παρουσία του. Όσοι είναι μαθημένοι σε ταξίδια και μεγάλα ξενοδοχεία, γνωρίζουν τα περίφημα πλέον γλυπτά του Richard Orlinski: άγρια ζώα σε έντονα χρώματα, βγαλμένα από το φυσικό τους περιβάλλον να περιφέρονται ως «νόμιμοι κάτοικοι» μέσα στον αστικό ιστό. Ένας τέτοιος γορίλας, ο King Kong όπως είναι το «σήμα κατατεθέν» του καλλιτέχνη, «βουτηγμένος» στο μπλε που παραπέμπει στα εθνικά μας χρώματα και με την αναγραφή «MYKONOS», τοποθετήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες. Πρόκειται για μια σημαντική πολιτιστική συνεργασία, ανάμεσα στη Fraport Greece και την Kapopoulos Fine Arts.

 

 

Μια νέα σειρά με άγρια γλυπτά ζώα, ειδικά για το κοσμαγάπητο νησί, παρουσιάζει ο σύγχρονος καλλιτέχνης στην ατομική του έκθεση που φιλοξενείται στη νέα γκαλερί Kapopoulos Fine Arts 2, στο κεντρικό Ματογιάννι της Μυκόνου. Ο Γάλλος δημιουργεί τα πολύχρωμα γλυπτά με την υπογραφή «Born Wild» και δίνει ζωή σε κόκκινους πάνθηρες, χρυσές τίγρεις με «δαντελωτό» σώμα, πορτοκαλί αρκούδες, καθώς και εντυπωσιακές επιτοίχιες κεφαλές ζώων που ξεπροβάλλουν μέσα από το κάδρο.

 

Γεννημένος στο Παρίσι το 1966, ο ποπ εικαστικός ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ενώ συχνά είναι τα περάσματά του στη μουσική ως παραγωγός. Τα μονοχρωματικά γλυπτά του Orlinski έχουν κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση. Εμπνευσμένος από ποπ καλλιτέχνες, όπως οι Jeff Koons, Takashi Murakami και Robert Indiana, χρησιμοποιεί βιομηχανικά υλικά όπως ρητίνη και αλουμίνιο για να δημιουργήσει γυαλιστερές αποδόσεις σε αρκούδες, πάνθηρες και στο πιο φημισμένο θέμα του, τον King Kong. Έχει εκθέσει τα γλυπτά του σε φουάρ και χώρους εμβληματικούς, όπως η Art Basel, η FIAC, τα Ηλύσια και το Παλάτι των Βερσαλλιών, αλλά και σε μέρη όπως οι γαλλικές Άλπεις. Από το 2015 ο Ορλάνσκι αναγνωρίζεται ως ένας από τους σύγχρονους Γάλλους δημιουργούς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Η παρουσία του στο αεροδρόμιο της Μυκόνου φανερώνει πόσο ψηλά βρίσκεται το κυκλαδονήσι στους δημοφιλείς προορισμούς.

 

 

Εγκαίνια έκθεσης: 30 Ιουλίου. Kapooulos Fine Arts (Ματθαίου Ανδρόνικου 48), στο κεντρικό Ματογιάννι (τηλ. +30 22890 79 289). Διάρκεια έως 16 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: 11:00 το πρωί -1:30 το βράδυ.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.