ΤΟΠΙΚΑ

Ένα σπουδαίο έργο στο νεκροταφείο στην Άνω Μερά που αλλάζει την καθημερινότητα των κατοίκων

Ένα σπουδαίο έργο στο νεκροταφείο στην Άνω Μερά που αλλάζει την καθημερινότητα των κατοίκων
Με την προτροπή του Δημάρχου Κουκά και τις άμεσες ενέργειες του Φραντζέσκου Βιγλιάρη δόθηκε λύση σε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων

Με την προτροπή του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά  και τις άμεσες ενέργειες του υπευθύνου κοιμητηρίων του νησιού Φραντζέσκου Βιγλιάρη ,δόθηκε λύση σε ένα πάγιο αίτημα  της κοινωνίας της Άνω Μεράς.

Το έργο αφορούσε ένα πολύ μικρό διάδρομο που υπήρχε στο κοιμητήριο ,βόρεια της εκκλησίας  με αποτέλεσμα να δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό  την μεταφορά των κεκοιμημένων τόσο προς την εκκλησία όσο και προς την τελευταία τους κατοικία και να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα ειδικά και με την παρουσία του κόσμου στο κοιμητήριο.


Παράλληλα ήταν  αδύνατη και η πρόσβαση προς την πλευρά της εκκλησίας  ατόμων με κινητικά προβλήματα κάτι που πλέον λύνεται και αλλάζει άρδην την εικόνα στο σημείο.

Η εικόνα του έργου πριν:

Και μετά την ολοκλήρωση του:

Χρειάστηκε να γίνει  διαπλάτυνση του διαδρόμου στο μέγιστο επιτρεπόμενο πλάτος ώστε να ανοίξει η δίοδος.

Ένα έργο που μπορεί να φαντάζει μικρό αλλά είναι τεράστιας σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών και την κοινωνία του νησιού.

Μια πράξη από τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής  που προάγει τον  πολιτισμό και κυρίως τον σεβασμό προς τους κεκοιμημένους και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Η περάτωση του έργου πραγματοποιήθηκε  από τον Δήμο της Μυκόνου και παράλληλα με την συνδρομή ιδιωτών που βοήθησαν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.