ΤΟΠΙΚΑ

Ένα Μοναδικό Έδαφος με ζωγραφικά έργα παρουσιάζεται στη Μύκονο

Ένα Μοναδικό Έδαφος με ζωγραφικά έργα παρουσιάζεται στη Μύκονο
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται τα έργα 5 νέων καλλιτέχνιδων, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου παρουσιάζει από την Τρίτη 21 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα ”Καλογερά”, την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Μοναδικό Έδαφος.
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται τα έργα 5 νέων καλλιτέχνιδων, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Σκοπός είναι να συνυπάρξουν σε ένα χώρο ζωγραφικά έργα δημιουργημένα από διαφορετικούς χαρακτήρες και στυλ με ένα μοναδικό στοιχείο, αυτό του κοινού εδάφους, το οποίο προκύπτει από την μοναδικότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.
Κύρια ζητήματα μελέτης των καλλιτέχνιδων αποτελούν η μοναδικότητα της φύσης, η γοητεία της αλλά και η σκληρότητα των στοιχείων. Ο αέρας, η θάλασσα, το χώμα και η ενέργεια αυτών αποτελούν ένα μοναδικό έδαφος στο οποίο συναντώνται και αλληλεπιδρούν με μόνο σκοπό την αποτύπωση μίας εντύπωσης για τα στοιχεία της Φύσης και πως αυτά επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση μας. Κάποια έργα χαρακτηρίζονται από την ενέργεια και την αβρότητα της Φύσης και κάποια από μία αρμονική ανάλυση της φόρμας.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες: Κατερίνα Ανδρουλάκη, Μαρία Βύρρα, Μαίρη Νάκου Παππά, Άννα Τούρλα, Μάρα Τσαφαντάκη, Beskida Kraja.
Συντονισμός-επιμέλεια: Μαρία Βύρρα
Διάρκεια έκθεσης: 21-30 Αυγούστου 2018
Ωράριο λειτουργίας: 11πμ-2μμ κ’ 8μμ-12μμ
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, αίθουσα ”Καλογερά”, Μύκονος
artnews.liberal.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.