ΤΟΠΙΚΑ

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο για την βοήθεια του»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο για την βοήθεια του»
Η Μυκονιάτικη Βεγγέρα ταξίδεψε στην ΑΜΕΡΙΚΗ και ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο για την βοήθεια στην πραγμάτωση του ταξιδιού
Μετά από πρόσκληση που δέχτηκε η χορευτική ομάδα Μυκονιάτικη Βεγγέρα του Απολλώνιου Ομίλου από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στις 31/01/2019 να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 που κορυφώνονται με την καθιερωμένη μεγαλειώδη Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν την 14η Απριλίου 2019, χορευτικό Τμήμα της ΜΒ βρέθηκε στην ΝΥ το διάστημα 10 με 16 Απρίλη.
Είχε την τιμή και την χαρά να πάρει μέρος σε πολλές εορταστικές εκδηλώσεις:
• Τελευταία Πανομογενειακή Συγκέντρωση με τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς,
• Έπαρση Σημαίας στο Μανχάταν,
• Έπαρση σημαίας και χορευτική εμφάνιση στην Πλατεία Αθηνών και στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια,
• Γεύμα με τους Εύζωνες,
• Χορευτική εμφάνιση στο Πάρτι πριν την παρέλαση
• Συμμετοχή στην Μεγαλειώδη Ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της ΝΥ
Κατάφερε δε να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές τόσο για τις εμφανίσεις όσο και για το ήθος του και να επιτύχει την απόλυτη τιμή να παρελάσει μαζί με τους απόδημους Έλληνες στην ΝΥ και να γιορτάσει μαζί τους την Εθνική μας Παλιγγενεσία στην καρδιά του Μανχάταν εκεί που το Ελληνικό στοιχείο υπάρχει έντονο.
Η Ελληνική κοινότητα της ΝΥ αγκάλιασε την Μυκονιάτικη αποστολή με περισσή ζεστασιά και έκανε τα μέλη να αισθανθούν ότι βρίσκονται στην «Πατρίδα» ανάμεσα σε πολύ θερμούς Έλληνες. Είδαν στα μάτια τους και άκουσαν στα λόγια τους την αγάπη για την πατρίδα και τους Έλληνες αδέλφια. Αντιλήφθηκαν ότι κρατούν την Ελλάδα ζωντανή μέσα τους τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα και τιμώντας την παράδοση. Δουλεύουν ακούραστα και με ενθουσιασμό για να βοηθήσουν την Ελλάδα από όποια θέση κι αν βρίσκονται είτε γερουσιαστές, είτε πρόξενοι, είτε πρόεδροι, είτε οικονομικά στελέχη είτε ως απλοί πολίτες. Μέχρι που κατάφεραν οι εκλεγμένοι Έλληνες γερουσιαστές να κατοχυρώσουν τον μήνα Μάρτιο ως Ιστορικό μήνα της Ελλάδας στην ΝΥ.
Η Μυκονιάτικη Βεγγέρα ευχαριστεί τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουκά Κωνσταντίνο, που αμέσως αντιλήφθηκε την σπουδαιότητα αυτού του εγχειρήματος, το πίστεψε και με τις ενέργειές του συνέδραμε έμπρακτα ώστε να γίνει πραγματικότητα και όλους τους χορηγούς της για την πολύτιμη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.