ΤΟΠΙΚΑ

Ένα δυνατό μήνυμα για το περιβάλλον από τα παιδιά της Μυκόνου

Ένα δυνατό μήνυμα για το περιβάλλον από τα παιδιά της Μυκόνου

Μια ωραία ατμόσφαιρα το πρωί με τα παιδιά του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου παρέα με τους μαθητές σε ένα μήνυμα συμμετέχοντας στη δράση της ΚΔΕΠΠΑΜ μαζί με το ΚΕΑΝ: “Σεβόμαστε το περιβάλλον, προστατεύουμε τον πλανήτη μας, δίνουμε ζωή στο μέλλον μας”.

Το Κύτταρο Εναλλακτικών αναζητήσεων νέων και το planetbook μας επισκέφτηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παριβάλλοντος  για γνώση και παιχνίδι στο Δημαρχείο της Μυκόνου.

Το περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook είναι το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το Περιβάλλον.


Εξελίσσεται πάνω σε ένα δένδρο όπου υπάρχουν τρεις ζώνες :
– Η ‘γκρίζα ζώνη’, όπου ο παίχτης δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που έχουν «πληγώσει τον πλανήτη»
– Η ‘ζώνη της Ελπίδας και της συμμετοχής’, όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρα μας (GreenPeace, WWF, Αρχέλων, Μεσόγειος SOS, Οργάνωνη ΓΗ, ΜοΜ,ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση)


– Η ‘ζώνη που σώζουμε τον πλανήτη’.
– Υπάρχουν 700 κάρτες ερωτήσεων, όπου ο παίκτης καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ , τον ΗΛΙΟ καθώς και «γκρίζες» κάρτες.
– Υπάρχουν επίσης 50 ερωτήσεις των ΜΚΟ καθώς και κάρτες δράσης, όπου ο παίκτης επιβραβεύεται όταν κάνει μία δράση για το περιβάλλον (κλείσει κάποια συσκευή stand by κ.λ.π.).
-Στόχος του παίκτη είναι να «μαζέψει» τα κομμάτια ενός puzzle και να ξαναφτιάξει τη ΓΗ.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.