ΤΟΠΙΚΑ

Εμπαιγμός δίχως τέλος για τους νησιώτες για το μεταφορικό ισοδύναμο

Εμπαιγμός δίχως τέλος για τους νησιώτες για το μεταφορικό ισοδύναμο
  • Εμπαιγμός των νησιωτών από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και την Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Προκλητικά απόντες οι κυβερνητικοί βουλευτές και η τοπική αυτοδιοίκηση

Δεν έχει τέλος η κοροϊδία και ο εμπαιγμός που βιώνουν οι νησιώτες σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αποδεικνύονται για πολλοστή φορά αφερέγγυοι, απαξιώνοντας στην πράξη το Μεταφορικό Ισοδύναμο και εμπαίζοντας τους νησιώτες, παρά τα “παχιά λόγια” για αναβάθμιση του μέτρου και πραγματοποίησε πληρωμών.

Αναφορικά με το σκέλος των ακτοπλοϊκών-αεροπορικών εισιτηρίων, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με το Υπουργείο και την Γενική Γραμματεία να σπάσε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, έχουν πλέον συμπληρωθεί 10 μήνες που τα εισιτήρια είναι απλήρωτα, όταν κάποτε πληρώνονταν κάθε μήνα, καθώς οφείλονται στους νησιώτες τα χρήματα από τον Οκτώβριο του 2021 και μετά.

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα και δικαιολογίες

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια μαστίζει τη χώρα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί 20-30% σε σχέση με πέρυσι, το Υπουργείο και η Γενική Γραμματεία εμπαίζουν τους νησιώτες, μη καταβάλλοντας χρήματα που οφείλουν να δώσουν βάση νόμου, χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες του τύπου “υπάρχουν δημοσιονομικές δυσκολίες” ή “αναμένουμε τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων”.

Ο ίδιος ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε αναφέρει ότι οι πληρωμές θα αρχίσουν εντός Ιουλίου, αλλά για πολλοστή φορά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για λόγια του αέρα

Ο δε Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Σύρο, είχε πει ότι αναμένονται τα χρήματα αρχές Αυγούστου για να πληρωθούν τα εισιτήρια έξι μηνών (Οκτώβριος 2021-Μάρτιος 2022).

Ωστόσο, μπαίνοντας κανείς στη σελίδα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, βλέπει ότι τα εισιτήρια αυτής της περιόδου δεν έχουν γίνει καν επιλέξιμα προς πληρωμή, επομένως φαντάζει απίθανο να πληρωθούν στις αρχές Αυγούστου όπως ανέφερε ο κ. Κουτουλάκης.

Ακόμα όμως και αν γίνουν οι πληρωμές εντός Αυγούστου, θα υπάρχει ένα υπόλοιπο 4 μηνών και μέχρι να γίνει η επόμενη πληρωμή, με την… συνέπεια που διακρίνει το Υπουργείο και την Γενική Γραμματεία, πάμε για νέο ρεκόρ και… ευχές για ευτυχισμένο το 2023!

Ίδια είναι η κατάσταση και για το Μεταφορικό Ισοδύναμο επιχειρήσεων και καυσίμων, όπου και εκεί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές.

Τώρα σιωπούν, μετά θα… πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές – Προκλητικά απούσα η τοπική αυτοδιοίκηση

Μέσα σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουν οι νησιώτες, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων, έχουν… καταπιεί τη γλώσσα τους σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Καμία ενέργεια, καμία συνάντηση, καμία πίεση για την καταβολή των χρημάτων, παρά μόνο αναμνηστικές φωτογραφίες από τις προεκλογικές περιοδείες τους στα νησιά προς άγρα ψήφων.

Όταν και αν γίνουν οι πληρωμές όμως, θα σπεύσουν πρώτοι να μας ενημερώσουν με πανηγυρικά δελτία τύπου για την καταβολή των χρημάτων “κατόπιν δικών τους ενεργειών” και να μας πουν “ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοπική αυτοδιοίκηση. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμοι είναι προκλητικά απόντες, όταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης μέσα σε λίγες μέρες ήταν “στα κάγκελα” για οποιοδήποτε ζήτημα προέκυπτε (και πολύ καλά έκαναν), απόντες σε βαθμό παρεξηγήσεως…

Κύριοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, οι νησιώτες χόρτασαν από τα λόγια σας, από πράξεις έχουν μείνει… νηστικοί, σε μια περίοδο τρομακτικής ακρίβειας…

Κύριοι της Περιφέρειας και των Δήμων, οι νησιώτες σας εξέλεξαν για να δίνετε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να παρεμβαίνετε για αδικίες σαν και αυτή, όχι για να φωτογραφίζεστε όλο χαμόγελο με τα κυβερνητικά στελέχη κατά της επισκέψεις τους στα νησιά

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.