ΤΟΠΙΚΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 6,4% αυξήθηκε η κίνηση επιβατών το β΄ τρίμηνο

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 6,4% αυξήθηκε η κίνηση επιβατών το β΄ τρίμηνο

Κατά 6,4% αυξήθηκε η συνολική διακίνηση επιβατών στα ελληνικά λιμάνια το β΄ τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σημαντική αύξηση της τάξης του 38,3% καταγράφηκε στη διακίνηση επιβατικών εξωτερικών. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους επιβάτες  εσωτερικού διαμορφώθηκε στο 5,3%.  Σημειώνεται ότι οι «Επιβάτες Εσωτερικού» αφορούν στην κίνηση επιβατών μεταξύ ελληνικών λιμένων και οι «Επιβάτες Εξωτερικού» αφορούν στην κίνηση επιβατών σε ελληνικούς λιμένες με επιβίβαση από ή αποβίβαση σε λιμάνι του εξωτερικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα διακίνησης επιβατών, εμπορευμάτων και κινητών μονάδων στους Ελληνικούς λιμένες κατά το Β΄ τρίμηνο 2023. Ειδικότερα:

• Η συνολική διακίνηση επιβατών στους Ελληνικούς λιμένες το Β΄ τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο του 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 6,4%, ενώ και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Β΄ τριμήνου 2022 προς το Β΄ τρίμηνο 2021 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 64,9%.
• Η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στους Ελληνικούς λιμένες το Β΄ τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο του 2022 παρουσίασε μείωση κατά 3,1%, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Β΄ τριμήνου 2022 προς το Β΄ τρίμηνο 2021 παρατηρήθηκε μείωση κατά 5,6%.
• Η συνολική διακίνηση κινητών μονάδων (τροχοφόρων) στους Ελληνικούς λιμένες το Β΄ τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο του 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 2,0%, ενώ και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Β΄ τριμήνου 2022 προς το Β΄ τρίμηνο 2021 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 26,8%. 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.