ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ελπίδες για άρση απαγόρευσης της παστούρας στις Κυκλάδες

Ελπίδες για άρση απαγόρευσης της παστούρας στις Κυκλάδες

Σε συνέχεια της σύσκεψης των φορέων με τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ.κ. Νίκο Συρμαλένιο, και Νίκο Μανιό στη Κέα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών, του Δημάρχου της Κέας και φορέων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκο Αντώνογλου και υπηρεσιακών παραγόντων για το ζήτημα του παστουρώματος, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι βουλευτές των Κυκλάδων υποστήριξαν ότι η παστούρα κατά ανάγκη δεν αποτελεί κακοποίηση των ζώων και για αυτό χρησιμοποιείται για εκατοντάδες χρόνια, στο πλαίσιο της συνύπαρξης των καλλιεργειών, των παραγωγικών ζώων και των ανθρώπων.

Οι βουλευτές ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα να ερμηνευτεί ο Ν. 4235/2014 έτσι ώστε η χρήση της παστούρας, με όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να διευκρινιστούν, να μην θεωρείται κακοποίηση των ζώων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο βουλευτών Κυκλάδων, ο Γενικός Γραμματέας άκουσε με προσοχή το θέμα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει και έχει δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες στους κτηνοτρόφους του νομού μας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.