ΤΟΠΙΚΑ

Ελληνικός τουρισμός: Οι τουρίστες έρχονται αλλά ξοδεύουν λιγότερα

Ελληνικός τουρισμός: Οι τουρίστες έρχονται αλλά ξοδεύουν λιγότερα

Ελληνικός τουρισμός: Οι τουρίστες έρχονται αλλά ξοδεύουν λιγότερα

Οι τουρίστες ξοδεύουν φέτος λιγότερα. Αυτή φαίνεται να είναι η κυρίαρχη τάση όπως την καταγράφουν τόσο οι άνθρωποι του τουρισμού όσο και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Παράλληλα δημοφιλείς προορισμοί που έδειξαν μια κόπωση τον Μάιο φαίνεται να ανακάμπτουν σύμφωνα με ξενοδοχειακούς παράγοντες καθώς οι κρατήσεις για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αυξάνονται. Παράλληλα όπως τονίζουν η χώρα μας παρά το γεγονός ότι οι τιμές έχουν ανέβει δεν είναι η πιο ακριβή, σε σχέση με άλλους μεσογειακούς δημοφιλείς προορισμούς, που θα πρέπει να συγκρινόμαστε καθώς ο τουρισμός είναι μια διεθνής δραστηριότητα. Ωστόσο, το κρίσιμο μέγεθος για φέτος είναι η μέση ταξιδιωτική δαπάνη η οποία προς το παρόν βαίνει μειούμενη σε σύγκριση με πέρυσι.

Στη Σαντορίνη το κλίμα δεν είναι κακό, ακούγονται πολλά, τα περισσότερα δεν ισχύουν, λέει στον ot.gr ο κ. Αντώνης Ηλιόπουλος πρόεδρος της ‘Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού. Σε αντίθεση με την Μύκονο, την άλλη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι η Σαντορίνη σημείωσε μια μικρή υστέρηση στις αφίξεις από το εξωτερικό τον Μάϊο κατά 3,5%, κατέγραψε όμως μια μεγάλη άνοδο των αφίξεων από την Αθήνα (+27%) γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί ξένοι επισκέπτες της Σαντορίνης προτίμησαν πριν να επισκεφθούν την Αθήνα.

Επίσης για το δεύτερο 15θημερο του Ιουνίου, τον Ιούλιο και Αύγουστο βλέπουμε από τις κρατήσεις αλλαγή σκηνικού προς το θετικότερο. Ουσιαστικά στο τέλος Οκτωβρίου θα έχουμε πλήρη εικόνα και εκτιμώ ότι θα είμαστε όπως και πέρυσι ίσως και λίγο καλύτερα, λέει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ωστόσο εκτός από τις αφίξεις σημασία έχει και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων και τα έξοδα που κάνει ο μέσος τουρίστας κατά την παραμονή του σε ένα προορισμό.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.