ΤΟΠΙΚΑ

Ελένη Κοντιζά:«Ορνός, έτσι για την ιστορία»

Ελένη Κοντιζά:«Ορνός, έτσι για την ιστορία»
Με ένα καυστικό σχόλιο για όσους διοίκησαν την δημοτική αρχή η δημοσιογράφος της MykonosNews Ελένη Κοντιζά δίνει το στίγμα των καιρών!!!

Με μια ανάρτηση της στο διαδίκτυο και με φωτογραφίες από το προσωπικό της αρχείο  η δημοσιογράφος Ελένη Κοντιζά έδωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το στίγμα της αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργούν κάθε φορά οι καιρικές συνθήκες και κυρίως η βροχή στο νησί.

Τις τελευταίες ώρες και με αφορμή ζημιές που δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, κάποιοι έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά και επιδόθηκαν σε κριτική  μεταξύ δικαίων και αδίκων.

Η Κοντιζά που γνωρίζει από τα ρεπορτάζ της ιστορία στη Μύκονο  βάζει τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση.

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Ορνός, ετσι για την ιστορία.

Πέρασαν 23 χρόνια (18 Βερώνη, 5 Κουσαθανά – Μέγα και ενδιάμεσο Ειρήνης Γρυπάρη, δεν πάω πιο πίσω), με ένα υπαρκτό πρόβλημα τουλάχιστον από τις αρχές του 2000 και δεν μπόρεσε να λυθεί. Ούτε τα 5 τελευταία λύθηκε.

Όσο για το ποιος φταίει; Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Σχετικά τώρα με την αχαλίνωτη ευαισθησία ορισμένων, θα αναφέρω ότι προβλήματα δεν λύνονται μέσα από φωτογραφίες. Λύσεις θέλουν. Και το πραγματικό ενδιαφέρον φαίνεται καθόλη την διάρκεια των χρόνων και όχι μόνο του προεκλογικού έτους. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν περάσει πάρα πολλά…

Οι μόνοι που πραγματικά θίγονται από αυτό το θέμα και έχουν απόλυτο δίκιο, είναι οι άνθρωποι του Ορνού που ζουν το ίδιο έργο σε επανάληψη, παρά τις υποσχέσεις που έχουν ακούσει από τους επί σειρά ετών και όχι μόνο δημάρχους(…) που έχουν περάσει.

Εν κατακλείδι, μπορεί ο Ορνός να αποτελεί με την βροχή “διαχρονική πολιτική αξία”, όμως τα προβλήματα του νησιού αντιμετωπίζονται με προτάσεις, πράξεις και σοβαρότητα και όχι με κραυγές και φωτογραφίες.

Ορνός 22/3/2007. Προσωπικό αρχείο.»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.