ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΠΙΚΑ

Ελεγχόμενη η πορεία της πανδημίας στις Κυκλάδες

Ελεγχόμενη η πορεία της πανδημίας στις Κυκλάδες
Τον υγειονομικό χάρτη της χώρας μας, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας , Βασίλης Κικίλιας

Σε ότι αφορά τον υγειονομικό χάρτη των Κυκλάδων, τα δεδομένα είναι από λίγο έως πολύ γνωστά. Στο νομό λειτουργούν 3 Νοσοκομεία σε Σύρο, Νάξο και Σαντορίνη, ωστόσο δεν υπάρχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πέραν από ορισμένες κλίνες Αυξημένης Φροντίδας που λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
Επίσης, δεν υπάρχουν κλίνες covid 19 και καμία από τις μονάδες υγείας των Κυκλάδων δε μπορεί να διαχειριστεί σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού.

Στα περισσότερα νησιά του νομού το επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών περιορίζεται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων που λειτουργούν στις Κυκλάδες.

Πολλές από τις μονάδες υγείας των Κυκλάδων, τουλάχιστον τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα μέσα όπως μοριακοί αναλυτές κλπ. για την ανίχνευση κρουσμάτων covid 19, ενώ έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι – θάλαμοι για την αρχική διαχείριση των περιστατικών.

Επίσης, από την περασμένη άνοιξη μέχρι και σήμερα, μέσω των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ, διενεργήθηκαν χιλιάδες τεστ covid 19 σχεδόν σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Σε επίπεδο κρουσμάτων, ο νομός Κυκλάδων είναι σε σχετικά καλή επιδημιολογική κατάσταση και η πορεία της πανδημίας, για την ώρα, θεωρείται ελεγχόμενη.

Τέλος, είναι διαθέσιμη κάψουλα αρνητικής συμπίεσης στο Νοσοκομείο Σύρου για τις περιπτώσεις αεροδιακομιδών νοσούντων με βαριά συμπτώματα.

Δείτε τους χάρτες που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας:

XARTHS 1

XARTHS2

XARTHS5

XARTHS6

XARTHS7png

XARTHS8

XARTHS9

XARTHS10

XARTHS11

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.