ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Ελεγχόμενη» η πανδημία στις Κυκλάδες

«Ελεγχόμενη» η πανδημία στις Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες καθημερινά εντοπίζονται και ανακοινώνονται κρούσματα, ωστόσο οι υγειονομικές συνθήκες είναι αρκετά καλές παρότι βρισκόμαστε στην τουριστική περίοδο με τον κόσμο να εισρέει στα νησιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 82 Δήμους που απασχολούν και προβληματίζουν την κυβέρνηση και ειδικούς για την υγειονομική τους κατάσταση κανείς εξ αυτών δεν ανήκει στο νομό Κυκλάδων.

Αυτή η καλή εικόνα των νησιών «χτίστηκε» όλους τους προηγούμενους μήνες και δείχνει να θωρακίζεται με των τελευταίων μέτρων.

Το πρώτο στοιχείο είναι τα μεγάλα και άκρως ικανοποιητικά ποσοστά εμβολιασμών που καταγράφονται στα νησιά από τους μόνιμους κατοίκους και τους εποχιακά εργαζόμενους.Σίγουρα, υπάρχουν και νησιά στα οποία το ποσοστά των εμβολιασμών δεν ικανοποιούν όπως η Σύρος και η Νάξος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η γενική εικόνα δεν είναι καλή. Επίσης, κανείς δε μπορεί να ισχυρισθεί ότι στις Κυκλάδες έχει χτιστεί τοίχος ανοσίας, όμως η πορεία των εμβολιασμών είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική και αυτό αποτυπώνεται από τους αριθμούς και τα επίσημα στοιχεία.

Επίσης, τα νέα μέτρα στις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα πάρθηκαν για να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας προς τα νησιά, μιας και λειτουργούν αποτρεπτικά προς τους ανεμβολίαστους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα χρήματα και να υποβληθούν σε τεστ με προσωπικά έξοδα αν θέλουν να ταξιδέψουν.

Μία ακόμη παράμετρος είναι αυτή του απλού πολίτη στα νησιά, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έχει επιδείξει ικανοποιητική πειθαρχία ως προς τα μέτρα προστασίας και περισσότερη σοβαρότητα στη γενικότερη ατομική ευθύνη και διαχείριση της κρίσης σε σχέση με κατοίκους άλλων περιοχών.

Όλα τα παραπάνω συμβάλουν στο να παρουσιάζεται μια αρκετά καλή επιδημιολογική εικόνα στα νησιά την ώρα που η χώρα εισέρχεται και πάλι σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρξει, διότι δεν είναι και πολύ δύσκολο να ανατραπούν τα δεδομένα, όμως οφείλουμε να τονίσουμε – ενόψει και της τρέχουσας τουριστικής περιόδου – ότι οι συνθήκες στα νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζουν έναν προορισμό με στοιχεία υγειονομικής ασφάλειας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.