ΤΟΠΙΚΑ

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Μυκόνου μετά το επεισόδιο για τις παράνομες σωληνώσεις

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Μυκόνου μετά το επεισόδιο για τις παράνομες σωληνώσεις

Το επεισόδιο σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν υπάλληλοι της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Μυκόνου, επιχείρησαν να ξηλωσουν παράνομες σωληνώσεις με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση από τον ίδιο τον ξενοδόχο

Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν απο τους αρμόδιους επιθεωρητές σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στη περιοχή Κόρφος της Μυκόνου, μετά απότο επεισόδιο που σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, όταν υπάλληλοι της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Μυκόνου, επιχείρησαν να ξηλωσουν παράνομες σωληνώσεις με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση από τον ίδιο τον ξενοδόχο.

Στους έλεγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε οτι στο τοιχίο του δρόμου που διέρχεται μπροστά από τη μονάδα, στην πλευρά της θάλασσας, καταλήγουν σωληνώσεις προερχόμενες από τη μονάδα κατά δήλωση. Οι σωληνώσεις διέρχονται κάτω από το δρόμο. Ορισμένες από αυτές (3) ήταν για τη μεταφορά θαλάσσιου νερού από και προς τη δραστηριότητα (αυτές με τη μικρότερη διατομή) και κατέληγαν μεσώ επέκτασης στο χώρο άντλησης νερού για αφαλάτωση του Δήμου Μύκονου που βρίσκεται λίγο πιο δίπλα. Οι επεκτάσεις έχουν αποξηλωθεί και υπάρχουν απομεινάρια πλαστικών σωλήνων. Οι καταλήξεις στον τοίχο είχαν σφραγιστεί.

Πώς γινόταν αλλοίωση του PH του νερού από τις παράνομες σωληνώσεις

Από τις υπόλοιπες 7 σωληνώσεις μεγαλύτερης διατομής που καταλήγουν σε διάφορα σημεία, οι 4 ήταν σφραγισμένες και οι 3 δεν ήταν. Υγρά έτρεχαν από τις τρεις (οι δυο ήταν σφραγισμένες και η μια μη σφραγισμένη). Δεν παρατητήθηκαν οσμές χαρακτηριστικές λυμάτων, ενώ ελήφθησαν δυο δείγματα.

Ο περιβαλλοντικός έλεγχος συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 18 Μαΐου, καθώς ελήφθησαν δυο επιπλέον δείγματα υγρών από τις ίδιες θέσεις, προκείμενου να εξεταστούν σε χημείο. Ζητήθηκαν διευκρινίσεις και στοιχεία, κάποια από τα οποία θα προσκομιστούν. Επιπλέον, συντάχθηκε και επιδόθηκε έκθεση αυτοψίας προκείμενου να εκκινήσει η διαδικασία που προβλέπεται από το Νέο Μοντέλο Ενεργειών Συμμόρφωσης. Στοιχειά και ενημερώσεις θα ζητηθούν και από άλλες υπηρεσίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.