ΤΟΠΙΚΑ

Εκτέλεση 46χρονου: Οι κινήσεις των δραστών-Στο «μικροσκόπιο» η Μύκονος

Εκτέλεση 46χρονου: Οι κινήσεις των δραστών-Στο «μικροσκόπιο» η Μύκονος

Στο σκοτάδι ξεκινούν οι έρευνες των αστυνομικών που ανέλαβαν την υπόθεση της δολοφονίας του 46χρονου το βράδυ της Τετάρτης στο Πανόραμα της Βούλας.

Οι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες προσπαθούν κομμάτι, κομμάτι να συνδέσουν το παζλ της εκτέλεσης του γνωστού επιχειρηματία και φυσικά περιλαμβάνουν σχεδόν κάθε δραστηριότητα του θύματος από την περίοδο που άρχισαν τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για ναρκωτικά, ως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Η έρευνα μάλιστα φαίνεται ότι φτάνει ως τη Μύκονο, η οποία δεν φαίνεται πως ήταν μόνος ο τόπος όπου επέλεξε να παντρευτεί την καλλονή σύζυγό του αλλά ίσως και τόπο επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Τα πρώτα στοιχεία

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν να πάρουν καταθέσεις τόσο από την σύζυγο του 46χρονου, όσο όμως και από τους περίοικους στη Βούλα.

Μάλιστα αυτές οι μαρτυρίες οδηγούν τις αρχές στο σενάριο πως οι δράστες επέλεξαν μηχανή για να φθάσουν στο σημείο αλλά και για να φύγουν από αυτό. Συγκεκριμένα υπήρξαν άνθρωποι που άκουσαν θόρυβο μηχανής αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.

Έτσι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν από χθες τη νύχτα να συλλέγουν υλικό από τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες σε σπίτια της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την ύποπτη μηχανή και το δρομολόγιο των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία.

Τα εγκαίνια της επιχείρησης

Οι δολοφόνοι του 46χρονου είναι δεδομένο ότι είχαν στήσει καρτέρι. Η ώρα που έγινε το περιστατικό δείχνει ότι οι δράστες περίμεναν το θύμα να βγει από το σπίτι μαι αυτό οδηγεί ίσως στο συμπέρασμα πως γνώριζαν ότι ο 46χρονος εκείνη την ώρα θα έφευγε από το σπίτι για να πάει στα εγκαίνια της νέας επιχείρησης φύλαξης και καθαρισμού κτηρίων που είχε ανοίξει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Αυτό επίσης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήξεραν καλά τόσο τις κινήσεις όσο και την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις οι αστυνομικοί θα κινηθούν σε έρευνα με τη μέθοδο των ομόκεντρων κύκλων. Ξεκινούν από τον έλεγχο στοιχείων από τον στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος και στη συνέχεια θα επεκταθούν στον επαγγελματικό του χώρο.

Είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν ξανά οι φάκελοι των υποθέσεων ναρκωτικών σε Ελλάδα και Αυστραλία στις οποίες είχε εμπλακεί στο παρελθόν, όμως στο μικροσκόπιο θα μπει και η Μύκονος.

Το νησί ήταν αγαπημένος τόπος διακοπών για τον 46χρονο, εκεί επέλεξε να κάνει τον “χλιδάτο” του γάμο με την καλλονή σύζυγό του, ωστόσο το νησί των ανέμων έχει γίνει και τόπος αντιπαράθεσης κυκλωμάτων της νύχτας.

Έτσι οι αστυνομικοί θα “τσεκάρουν” ακόμη και την πιθανότητα κάποια επαγγελματική δραστηριότητα του 46χρονου στην περιοχή να τον έφερε αντιμέτωπο με κυκλώματα που λυμαίνονται το νησί “πουλώντας προστασία”.

Πηγή: www.parapolitika.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.