ΤΟΠΙΚΑ

Έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: Μεγάλης ισχύος η βόμβα

Έκρηξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: Μεγάλης ισχύος η βόμβα

Τεράστιες οι υλικές ζημιές στο κτήριο, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί – Οι άγνωστοι έβαλαν τη βόμβα σε σάκο – Πάνω από 5 κιλά η εκρηκτική ύλη – Στις 2:37 η έκρηξη – Ο  δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό – Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «βλέπουν» στην αντιτρομοκρατική.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος σημειώθηκε στις 02.37 στον τηλεοπτικό σταθμό  ΣΚΑΪ στο Φάληρο.

Πριν την έκρηξη, περί τη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και έδωσε περιθώριο 45 λεπτά, ενώ ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα του αγνώστου έγινε από «πακιστανικό τηλέφωνο» μιας χρήσης χωρίς απόκρυψη στοιχείων. όπως είχε γίνει και στο τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, το Νοέμβριο.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, ενώ από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι με την έκρηξη να σημειώνεται στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αστυνομικές πηγές μιλούν για πολύ ισχυρή έκρηξη με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι άγνωστοι που προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα είχαν βάλει τη βόμβα σε σάκο. Χαρακτηριστικό του πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη είναι ότι υλικές ζημιές υπάρχουν μέχρι και στον έκτο όροφο του κτηρίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.