ΤΟΠΙΚΑ

“Έκπτωση στα εισιτήρια για όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς”

“Έκπτωση στα εισιτήρια για όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς”

Λίγες μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ξανά στην ίδια δυσάρεστη θέση. Μπροστά στο γκισέ των πρακτορείων και προσπαθώντας να αγοράσουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους για να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, διαχωρίζονται σε νεοδιόριστους/μόνιμους και αναπληρωτές και πληροφορούνται πως η έκπτωση προβλέπεται μόνο για τους αναπληρωτές. Η συγκεκριμένη κοινή Υπουργική Απόφαση είναι σαφής προσπαθώντας να διχάσει για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς.

Γιατί δε δικαιούνται την έκπτωση όλοι οι εκπαιδευτικοί; Μήπως δε στελεχώνουν τα σχολεία και στο πιο μικρό και απομακρυσμένο νησί; Ή μήπως οι αυξήσεις στους μισθούς είναι τόσες που επιτρέπουν τέτοιου είδους αποφάσεις; Ξεχνούν τα αρμόδια Υπουργεία πως, για μια μετάβαση από και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, η οικογένεια ενός εκπαιδευτικού χρειάζεται να δαπανήσει τον μισό μισθό του; Ποια είναι «η διαρκής μέριμνα και η ουσιαστική αναγνώριση του έργου» του συνόλου των εκπαιδευτικών;

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας για ετήσια καθιέρωση έκπτωσης σε όλα τα μεταφορικά μέσα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι κι αναπληρωτές, να μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους προς τον τόπο εργασίας τους κι αντίστροφα. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, ειδικά τώρα, μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τους μισθούς καθηλωμένους, τον πληθωρισμό υψηλό και τις συνεχείς αυξήσεις στην ενέργεια και τα αγαθά πρώτης ανάγκης σε έναν τόσο νευραλγικό νομό όπως είναι ο νησιωτικός νομός των Κυκλάδων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.