ΤΟΠΙΚΑ

Έκκληση για οικονομία στο νερό από την ΔΕΥΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Έκκληση για οικονομία στο νερό από την ΔΕΥΑ ΜΥΚΟΝΟΥ
Με δεδομένο ότι φέτος η κατανάλωση νερού έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) ΜΥΚΟΝΟΥ, απευθύνω έκκληση στους κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες του νησιού να κάνουν τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στη χρήση του νερού για την περίοδο που ακολουθεί.
Επιπλέον θέλω να επισημάνω ότι λόγω της έντονης διετούς ανομβρίας, η στάθμη των φραγμάτων έχει πέσει δραματικά με αποτέλεσμα η άντληση νερού από αυτά να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ως εκ τούτου, οι αφαλατώσεις με λειτουργία 24ωρης βάσης προσπαθούν να καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της κατανάλωσης όλου του νησιού (ακόμα και της Άνω Μεράς).
Δυστυχώς όμως, οι πιέσεις που παράγουν οι αφαλατώσεις είναι τέτοιες που αδυνατούν να μεταφέρουν με επαρκή πίεση το νερό από το χώρο που λειτουργούν αυτές, σε περιοχές με μεγάλη υψομετρική διαφορά. Η μη συνεχής ύδρευση καταναλωτών σε συγκεκριμένες περιοχές οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη επαρκούς και σωστής πίεσης λόγω ταυτόχρονης υπερχρήσης του δικτύου.
Σε κάθε περίπτωση και παρά τις δυσκολίες η ΔΕΥΑΜ βεβαιώνει τους πολίτες πως έχει τη δυνατότητα και παράγει την αναγκαία ποσότητα νερού ώστε να καλύπτεται το σύνολο της κατανάλωσης. Επιπλέον παρέχουμε νερό σε όλα τα βυτία που έρχονται στην αφαλάτωση του Κόρφου, βυτία τα οποία  έχουν μάλιστα διπλασιάσει τα δρομολόγιά  τους  σε σχέση με το 2019.
Είμαι ο πρώτος που γνωρίζω και κατανοώ  τα προβλήματα ύδρευσης και ειλικρινά ζητάω συγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία.
Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω ότι Όλα τα μέλη της ΔΕΥΑΜ (Διοίκηση και εργαζόμενοι) κάνουμε ότι είναι εφικτό για να επιλύσουμε οριστικά διαχρονικά προβλήματα, που επηρεάζουν και απασχολούν όλους μας.
Φραντζέσκος Βιγλιάρης
Προέδρος ΔΕΥΑΜ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.