ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας και αυτόφωρο για σούβλισμα και παραλίες

Εισαγγελέας και αυτόφωρο για σούβλισμα και παραλίες
Τα δεδομένα που ισχύουν για τις Κυκλάδες το Πάσχα

Περιπολίες έξω από εκκλησίες αλλά και σε υπαίθριους χώρους, πλατείες, εξοχικές κατοικίες, θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα η ΕΛ.ΑΣ.  σε όλη τη χώρα υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού από μεγάλες ή μικρές συναθροίσεις πολιτών.

Οι χώροι αυτοί θεωρούνται ιδιωτικοί και οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε συστάσεις για τη «διάλυση» των συγκεντρώσεων, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση, προβλέπεται μέχρι και η παρέμβαση του εισαγγελέα με πιθανές αυτόφωρες διαδικασίες.

Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως τι ισχύει σε περιπτώσεις πολιτών που έχουν κλειστή αυλή και θα επιλέξουν να ψήσουν τον οβελία μόνο για την οικογένεια τους ή για όσα άτομα έχουν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία το συγκεκριμένο χώρο. Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καθολική εφαρμογή του μέτρου, ώστε να αποφευχθούν παρερμηνείες και να μην υπάρξουν συγκεντρώσεις πολιτών.

Τι ισχύει για τις Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες, ήδη έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για τη «θωράκιση» των νησιών. Η απαγόρευση των μετακινήσεων με πλοία και αεροπλάνα για τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους, αποτελεί απαραίτητο μέτρο που αποκρούει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.

Το ερωτηματικό εστιάζεται ως προς την εσωτερική κίνηση στα νησιά, δηλαδή, πως θα συμπεριφερθούν οι κάτοικοι τις ημέρες των γιορτών και πως θα αποφευχθούν οι συναθροίσεις σε σπίτια ή σε υπαίθριους χώρους.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, τα μέτρα της αστυνομίας και των αρχών θα είναι αυστηρότερα τη Μεγάλη Εβδομάδα και σε τοπικό επίπεδο, ώστε να περιφρουρηθούν, όσο αυτό είναι δυνατό, οι εσωτερικές μετακινήσεις των κατοίκων.

Υπενθυμίζεται, ότι, απαγορεύεται η προσέλευση των πιστών σε Ιερούς Ναούς, αφού και στις Κυκλάδες, οι εκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία κόσμου.

Επίσης, πολύ μεγάλο βάρος των ελέγχων θα πέσει στις παραλίες, καθώς ο καιρός το Πάσχα προβλέπεται ανοιξιάτικος και ο κόσμος θα πρέπει να αποφύγει την παρουσία του στις πλαζ των νησιών.

Το επίκεντρο της προσοχής εστιάζεται και στις συναθροίσεις που θα επιχειρήσουν οι κάτοικοι των νησιών, ειδικά κατά τις εορταστικές ημέρες (Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα).

Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να κάνει συστάσεις σε σημεία που εκδηλώνονται υπαίθρια γλέντια και μαζώξεις πολλών ατόμων, ακόμη και όταν πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους.

Όμως, το βασικότερο και κρισιμότερο ζήτημα είναι το μέγεθος της ατομικής ευθύνης που θα επιδείξει ο κάθε πολίτης, ώστε να συμβάλει με τη συμπεριφορά και τις πράξεις του, στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα και όχι στη δημιουργία κινδύνων που θα έχουν ακόμη μεγαλύτερες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία των νησιών.

Cyclades24.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.