ΤΟΠΙΚΑ

Εικαστικά και Καλλιτεχνικά τμήματα της ΚΔΕΠΠΑΜ 2022-2023

Εικαστικά και Καλλιτεχνικά τμήματα της ΚΔΕΠΠΑΜ 2022-2023

Ξεκινάει και φέτος η λειτουργία των Εικαστικών και Καλλιτεχνικών εργαστηρίων της ΚΔΕΠΠΑΜ την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Θα λειτουργήσουν τα τμήματα:

Ζωγραφικής: Το τμήμα περιλαμβάνει ελεύθερο προοπτικό σχέδιο, ζωγραφική και Ιστορία της τέχνης. Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 13 ετών. Επιμορφωτής: Μάκης Μωράκης.

Αγιογραφίας: Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών. Επιμορφωτής: Μερκούρης Δημόπουλος.

Ψηφιδωτού: Το τμήμα  περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, αναδρομή στην  ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου. Επιμορφωτής: Ειρήνη Συριανού.

Γλυπτικής: Στα μαθήματα γλυπτικής, θα γίνει αναφορά στις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος. Θα διδαχθεί η κατασκευή γλυπτού από πηλό και στην συνέχεια το  σκάλισμα του (μεταφορά) πάνω σε Ytong (Άλφα μπλοκ). Επιμορφωτής: Τζωρτζίνα Αρμακόλα.

Υφαντικής: Η αρχαία τέχνη της υφαντικής θα διδάσκεται σε επιτραπέζιο αργαλειό σε  ολιγομελή τμήματα. Επιμορφωτής: Δήμητρα Νάζου. Σε συνεργασία με τους Φίλους του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου.

Θεατρική Ομάδα: H ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΥΚΟΝΟΥ οργανώνει θεατρικό εργαστήρι, συνεργασίες εκδηλώσεις και παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, προετοιμάζοντας το κοινό της Μυκόνου να γνωρίζει και να στηρίζει τον Πολιτισμό. Γίνε μέλος της. Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Δομίνικος-Δημήτρης Κουκάς.

Εργαστήριο τέχνης για παιδιά: Σκοπός του τμήματος η γνωριμία των παιδιών με την τέχνη μέσα από την ζωγραφική, την γλυπτική, το κολάζ, τις κατασκευές,  την ιστορία της τέχνης κλπ. Συμμετέχουν παιδιά άνω των 7 ετών. Επιμορφωτής: Ιωάννα Χειμωνά.

Εγγραφές στο τηλέφωνο 2289027190 (9.30-14.30)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.