ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εγκρίθηκε η λειτουργία ολιγομελών Τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ. του νομού Κυκλάδων

Εγκρίθηκε η λειτουργία ολιγομελών Τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ. του νομού Κυκλάδων
Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες του βουλευτή ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΝΔ Φίλιππου Φόρτωμα

Συμπληρωματική́ έγκριση, κατ ́ εξαίρεση για το σχολικό́ έτος 2019-2020,  σχετικά με τη λειτουργιά ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ., υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο στην υπ΄ αριθ. Φ12/134644/Δ4/08-08- 2017 (Β΄ 2891) υπουργική απόφαση, σε τμήματα Α’ Τάξης, Τομέων Β’ Τάξης και Ειδικοτήτων Γ’ και Δ’ Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων.

Πρόκειται για μια απολύτως θετική εξέλιξη στο πλαίσιο διευθέτησης του προβλήματος που ανέκυψε με αρκετά ολιγομελή τμήμα ΕΠΑ.Λ. του νομού Κυκλάδων, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά προς όφελος δεκάδων μαθητών, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν τομείς τεχνικής επαγγελματικής γνώσης, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Στην απόφαση της κ. Ζαχαράκη περιλαμβάνεται η έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια Σύρου, Τήνου, Πάρου, Νάξου, Θήρας, Άνδρου, Κέας, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΕΠΑ.Λ. Πάρου, προχώρησε σεγραπτή παρέμβαση προς το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη, η οποία τον διαβεβαίωσε για την επίλυση του ζητήματος, κάτι που έγινε πράξη μέσα σε λίγα 24ωρα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.