ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίθηκαν δύο νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Μύκονο

Εγκρίθηκαν δύο νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Μύκονο

Το νησί της Μυκόνου συνεχίζει να αποτελεί προορισμό για επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού μετά το πέρας της πανδημίας και τη στασιμότητα που είχε προκαλέσει στην οικονομική και οικοδομική δραστηριότητα.

Ειδικά μετά την τουριστική σεζόν του 2022 όπου και σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις ακόμα και σε σχέση με το 2019, το ενδιαφέρον από επιχειρήσεις για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο νησί έχουν αναζωπυρωθεί.

Συγκεκριμένα δύο επιχειρήσεις έλαβαν πρόσφατα εγκρίσεις από τον αρμόδιο φορέα για δημιουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί της Μυκόνου.

Πιο αναλυτικά η επιχείρηση «LYRA VILLAGE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» με δ.τ. «LYRA VILLAGE MYKONOS», έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για υπαγωγή του επενδυτικού της σχεδίου στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Δ΄ κύκλος).

Το επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, προβλέπει την ίδρυση πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 14 δωματίων και 40 κλινών στην περιοχή Άγιος Παύλος στο Καλό Λιβάδι Άνω Μέρας, στο Δήμο Μυκόνου, της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου.

Το συνολικό επιλέξιμο κόστος για το επενδυτικό πλάνο της δημιουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βρίσκεται στα 2.996.243,50 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 2.996.243,50 ευρώ ενώ το ποσό ενίσχυσης που θα χορηγηθεί στο επενδυτικό πλάνο με τη μορφή επιχορήγησης βρίσκεται στα 842.448,18 ευρώ.

Επίσης οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 10,21 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Η δεύτερη επιχείρηση η οποία έλαβε πρόσφατα έγκριση για δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας είναι η «MYKONOS LUXURY HOTELS ΑΕ».

Η επιχείρηση έλαβε έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος).

Το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προβλέπει την ίδρυση πεντάστερου πολυτελούς ξενοδοχείου δυναμικότητας 64 δωματίων και 196 κλινών στην περιοχή “ΡΑΧΕΣ”, της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς, της Δημοτικής Ενότητας Μυκόνου, του Δήμου Μυκόνου.

Το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, βρίσκεται στα 10.543.625,50 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 10.543.625,50 ευρώ ενώ για την επένδυση θα δοθεί ποσό ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 2.952.215,14 ευρώ.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 43,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

bizness.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.