ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Εγκλωβισμένοι 300.000 επιβάτες! Σοβαρά προβλήματα στα νησιά από την απεργία της ΠΝΟ.

Εγκλωβισμένοι 300.000 επιβάτες! Σοβαρά προβλήματα στα νησιά από την απεργία της ΠΝΟ.

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στην τουριστική κίνηση των νησιών προκαλεή η νέα 24 ώρη απεργία της ΠΝΟ.

Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε, η ΠΝΟ απέρριψε τη νέα βελτιωμένη πρόταση για αύξηση των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα κατά 2%. Η πρόταση υποβλήθηκε στην ΠΝΟ πριν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο έπεσε στο κενό, καθώς απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των ναυτεργατών.

Κατά τα άλλα, ήδη οι ακτοπλοϊκές εταιρίες αλλά και οι τοπικές οικονομίες των τουριστικών προορισμών, αρχίζουν και μετρούν ζημιές από τις αρνητικές συνέπειες της απεργίας. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), υπολογίζει ότι κατά μέσο όρο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου διακινούνται ημερησίως 150.000 επιβάτες (έναντι 200.000 τον Αύγουστο), 25.000 τόνοι εμπορευμάτων από και προς τα νησιά (οι προμήθειες – εξαγωγές) και δεκάδες χιλιάδες ΙΧ.

Με δομένου ότι τη  Δευτέρα, πρώτη μέρα απεργίας, τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια, σωρευτικά οι αποκλεισμένοι στα νησιά παραθεριστές, νησιώτες, φορτία αλλά και τα εμπορεύματα και οι επιβάτες που θέλουν να επιστρέψουν προς τα νησιά, υπερβαίνουν τις 300.000.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.