ΤΟΠΙΚΑ

Έγινε καινούριο το οστεοφυλάκιο του κοιμητηρίου του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ

Έγινε καινούριο το οστεοφυλάκιο του κοιμητηρίου του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
Ο Φραντζέσκος Βιγλιάρης ανέλαβε και με την βοήθεια φίλου του ιδιώτη άλλαξε αρδην την εικόνα στο οστεοφυλάκιο της Μυκόνου

Μια σπουδαία παρέμβαση και ένα έργο που αλλάζει την εικόνα στο κοιμητήριο της Μυκόνου είναι η ανακατασκευή και διαμόρφωση από την παλαιά κακή εικόνα που είχε το οστεοφυλάκιο του κοιμητηρίου ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ .

Έτσι καθίσταται όπως θα δείτε και σε σχετικές φωτογραφίες μετά τα έργα που έγιναν  Ασφαλές, Αξιοπρεπές και Φιλόξενο και πλέον ένας χώρος που αναδεικνύει πολιτισμό και σεβασμό προς όλους τους  Μυκονιάτες και τους κεκοιμημένους.

Δείτε για να καταλάβατε πως ήταν η εικόνα του πριν.

Και πως είναι σήμερα μετά τις εργασίες ανακατασκευής του οστεοφυλακίου.

Και αυτό το έργο «έτρεξε» ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φραντζέσκος Βιγλιάρης που μετά την περάτωση του τονίζει χαρακτηριστικά.

« Όλοι σχεδόν οι Δημότες έχουν αφήσει μνήμες συγγενών, φίλων, γνωστών στο κοιμητήριο αυτό.

Ό,τι αγαπούν και ό,τι τους λείπει είναι εκεί. Επομένως ήταν και είναι χρέος μας να δείξουμε προσοχή και ενδιαφέρον σε αυτό.

Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να είχε επισκεφθεί το συγκεκριμένο οστεοφυλάκιο και να μην είχε αισθανθεί Λύπη, Ντροπή, Αποτροπιασμό.

Τα παράπονα ήταν πολλά και συνεχή. Για αμέτρητα χρόνια, κανείς δεν είχε επέμβει για την επισκευή αυτού, πέρα από κάτι “μπαλώματα”, ίσα ίσα να μην πέσει το ταβάνι.

Έτσι λοιπόν, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο και  τους Άγιους ιερείς του νησιού (με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σπουδή από τον πατέρα ΠΕΤΡΟ ΜΑΡΑΓΚΟ), είκοσι μέρες πριν δεσμεύτηκα δημόσια ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η ολική επισκευή του αυτού.

Σήμερα λοιπόν παραδίδεται στον κόσμο Ασφαλές, Αγιοπρεπές, Επισκέψιμο.

Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον πολύ καλό μου φίλο, που ανέλαβε εξ ολοκλήρου όλα τα έξοδα της επισκευής του οστεοφυλακίου. Έναν άνθρωπο Δοτικό ,Ευαίσθητο, Φιλάνθρωπο. Σέβομαι την επιλογή του ναπαραμείνει Ανώνυμος. Αξίζει όμως να αναφέρω ό,τι την κίνηση αυτή την έκανε στη μνήμη της Αποθανούσης συζύγου του.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την αναβάθμιση των Κοιμητηρίων του νησιού, δηλώνω  μετά από εντολή του Δημάρχου προς εμένα, ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στις δυο εκκλησίες των Κοιμητηρίων  του νησιού.

Συνεχίζουμε το έργο μας για καλύτερες υπηρεσίες, όπως αρμόζει σε όλους τους Δημότες μας.»

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βιγλιάρης Δημ. Φραντζέσκος

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.