ΤΟΠΙΚΑ

Δυσκολεύει η επένδυση στον Καραπέτη

Δυσκολεύει η επένδυση στον Καραπέτη
Αντιδράσεις και δυσκολίες για το “The Mykonos Project” – Δεν ανησυχούν οι επενδυτές

Η τουριστική επένδυση στη χώρα μας, το “The Mykonos Project”  στη Μύκονο, συναντά αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και γενικότερες δυσκολίες, προκαλώντας αβεβαιότητα και καθυστερήσεις στην έναρξη του έργου.

Η επένδυση ανέρχεται σε 60 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δημιουργία ενός χωριού με ξενοδοχειακή μονάδα 192 κλινών στην παραλία Καραπέτης της Κοινότητας Άνω Μεράς. Στην εγκατάσταση θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ενώ η μετακίνηση μέσα στο χωριό θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το bizneess.gr, στο συγκεκριμένο προτζεκτ, αραβικών συμφερόντων, που θα υλοποιηθεί από την επενδυτική εταιρεία AGC μέσω του φορέα της “Blue Iris”, υπάρχει αντίδραση και αρνητικές αποφάσεις από το Δήμο Μυκόνου, με το σκεπτικό ότι η εν λόγω επένδυση επιβαρύνει το περιβάλλον και τις υποδομές του νησιού.

Παρά την έγκριση του σχετικού Π.Δ. από το ΣτΕ, το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει ομόφωνα την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Π.Δ. και την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να αποτραπεί η εκκίνηση των έργων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.