ΤΟΠΙΚΑ

Δυο στρατηγοί της ΕΛΑΣ πίσω από την προστασία για την «μαφία της Μυκόνου»!

Δυο στρατηγοί της ΕΛΑΣ πίσω από την προστασία για την «μαφία της Μυκόνου»!
Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ που τα «λένε όλα» και ο Αλβανός εργολάβος οικοδομών που ήταν ο ταμίας.

Στα ίχνη 2 στρατηγών της ΕΛΑΣ αλλά και άλλων δημόσιων λειτουργών, που έχουν ενταχθεί στην λεγόμενη πλέον «μαφία της Μυκόνου», βρίσκεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη στο edolio5  αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ήδη το κλιμάκιο των «αδιάφθορων» που πραγματοποιούν έρευνες στο νησί των ανέμων έχει στοχοποιήσει και δεύτερο χαμηλόβαθμο αστυνομικό, ο οποίος επίσης καλύπτει εργολάβους που πραγματοποιούν αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες και οι πληροφορίες για την δράση του έφτασαν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τις πρόσφατες κρίσεις οπότε και άλλαξε άρδην το σκηνικό στις αρμόδιες διωκτικές υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά στον 42χρονο που ήδη αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη, υπηρετεί τα τελευταία δυο χρόνια στη Μύκονο με απόσπαση από την Θεσσαλονίκη, και οι πληροφορίες που οδήγησαν στην στοχοποίησή του και τελικά στην σύλληψή του ανέφεραν πως από την μία πλευρά παρείχε πληροφόρηση σε Αλβανό εργολάβο που πραγματοποιούσε παράνομες οικοδομικές εργασίες, από την άλλη πλησίαζε πολυτελή κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και μπιτς μπαρ του νησιού, και ζητούσε από τους ιδιοκτήτες τους να δεχτούν να τους προμηθεύσει με ναργιλέδες για τους πελάτες τους, με αντάλλαγμα «προστασία» από αστυνομικούς ελέγχους.

Καλά πληροφορημένες πηγές της Κατεχάκη λένε πως το τελευταίο διάστημα είναι πολλοί οι επιχειρηματίες της Μυκόνου που ανοίγουν το στόμα τους και καταγγέλλουν το κύκλωμα που δρούσε εδώ και χρόνια στο νησί. Τα μέλη του κυκλώματος αυτού, έχοντας κάλυψη από αξιωματούχους των Αθηνών, ελέγχαν τα πάντα και αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά από εκβιασμούς και «προστασίες».

Τώρα, λένε οι ίδιες πηγές, που το σύστημα που τους κάλυπτε κατέρρευσε, οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει και «μιλάνε» δίνοντας στοιχεία στις διωκτικές και Εισαγγελικές αρχές, για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και για τους παράγοντες που τα κάλυπταν. Όπως προκύπτει από τηλεφωνικές συνομιλίες ο αρχιφύλακας αλλά και ο Αλβανός εργολάβος έχει συνομιλήσει τουλάχιστον 40 φορές με 2 στρατηγούς της ΕΛΑΣ όπως επισημαίνουν πηγές της ΕΛΑΣ στο edolio5 «είναι πέρα από συνηθισμένο χαμηλόβαθμος αστυνομικός να συνομιλεί με ανώτατα στελέχη».

πηγη edolio5.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.