ΤΟΠΙΚΑ

Δυο νέες μονάδες αφαλάτωσης στη Μύκονο

Δυο νέες μονάδες αφαλάτωσης στη Μύκονο
Μια σημαντική είδηση για το νησί μετά την έγκριση σχετικού κονδυλίου ΕΣΠΑ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ 2 ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ – ΑΜΕΣΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκαν σήμερα 08.05.2020 τα τεύχη διακήρυξης του έργου «Προμήθεια δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης όσμωσης ελάχιστης παραγωγής χιλίων κυβικών μέτρων τη μέρα εκάστη» – όπως αυτά  συνετάχθηκαν και προτάθηκαν από τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. – στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση πόρων», με συνολική χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.612.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής , του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ κου Βιγλιάρη και με την επιμέλεια και υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας της επιχείρησης και του Προϊσταμένου της κ. Κουνάνη, μετά από σχεδόν τέσσερα (4) χρόνια επίπονης προσπάθειας και συνεχών γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και ύστερα από την ένταξη για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης δύο (2) νέων Αφαλατώσεων στο νησί μας, εγκρίθηκαν τα τεύχη της προκήρυξης και η διαδικασία και προχωρούμε άμεσα σε δημοπράτηση του έργου, το οποίο εντάχθηκε σε χρηματοδότηση στις 28.08.2018.

Το έργο αφορά στην προμήθεια δυο φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλάσσιου ύδατος, δυνατότητας ελάχιστης παραγωγής 1.000 κυβικών/ημέρα πόσιμου νερού η καθεμιά, όπως επίσης και στους αντίστοιχους αγωγούς υδροληψίας (29,30 μ. περίπου) και διάθεσης της άλμης (343,50 μ. περίπου). Οι εν λόγω μονάδες αφαλάτωσης συνολικά θα παράγουν 730.000 κυβικά πόσιμου νερού ετησίως και θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜ στον παλαιό λιμένα Μυκόνου.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναβαθμίζει σημαντικά την υδροδότηση του νησιού.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό έργο που είχε ανάγκη το νησί μας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φραντζέσκος Βιγλιάρης, τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, όπως επίσης και η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜ (2014-2019), εργάστηκαν μεθοδικά προκειμένου να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, προκειμένου να προμηθευτούμε τις δυο νέες μονάδες αφαλάτωσης το ταχύτερο δυνατό.

Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να δουλεύει εντατικά και συστηματικά με κύριο στόχο τη βελτίωση τηςκαθημερινότητας και την υλοποίηση του σχεδιασμού της για την πραγματοποίηση σημαντικών έργων υποδομών..

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.