ΤΟΠΙΚΑ

«Δυο νέα μεγάλα έργα έρχονται στην Άνω Μερά»

«Δυο νέα μεγάλα έργα έρχονται στην Άνω Μερά»
Ο πρόεδρος της κοινότητας Άνω Μεράς Πέτρος Σταυρακόπουλος αναφέρεται σε δημόσια τοποθέτηση του στα έργα που εγκρίθηκαν στην κοινότητα

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ!
ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LEADER
ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

1)ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ
Περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης θα τοποθετηθεί στην είσοδο της Άνω Μεράς Μυκόνου, δίπλα στην παλιά πιάτσα των ταξι.
Το περίπτερο θα είναι ενεργειακά αυτόνομο, ξύλινο, λευκού χρώματος, με καλαίσθητο φωτισμό.
Το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο περίπτερο σ΄ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, θα είναι εξειδικευμένο, θα είναι ενημερωμένο σχετικά με τα δρομολόγια λεωφορείων, πλοίων και αεροπλάνων, θα είναι σε θέση να παρέχει πληροφορίες για το νησί, τα αξιοθέατα, τυχόν δραστηριότητες, διαδρομές, εκδηλώσεις κλπ.
Επίσης, θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με άλλες επιχειρηματικές ή εμπορικές δραστηριότητες του νησιού όποτε και εφόσον ζητηθεί.
Το έργο εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα CLLD/LEADER Κυκλάδων με το ποσόν των 13.816,70 € (αρ. έργου ΟΠΣΑΑ 16532908).

2)ΤΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΙΔΑ

Τρία γήπεδα τένις θα κατασκευαστούν πίσω από το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Άνω Μεράς, από την νοτια πλευρά πλησίον στις αθλητικές εγκαταστάσεις -του ποδοσφαίρικου γήπεδου της ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ, σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από την Ιερά Μονή Τουρλιανής στον Δήμο Μυκόνου με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.
Οι εγκαταστάσεις του τένις, εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση 100% από το πρόγραμμα CLLD/LEADER Κυκλάδων με ποσό 121.842,00 €.
Σημειώνουμε ότι δεν θα κατασκευαστούν κτίρια, καθώς οι απαραίτητοι χώροι για αποδυτήρια, wc, ιατρείο, κλπ. θα προκύψουν από χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου.
Το έργο θεωρείται σήμερα εξαιρετικά ώριμο, καθώς παρόμοια αίτηση (για 2 γήπεδα τένις + αποδυτήρια) είχε κατατεθεί (και εγκριθεί) και στο προηγούμενο Leader του 2015, ενώ δείγμα ωριμότητας είναι και το γεγονός πως το έργο εντάσσεται σταθερά στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μυκόνου των τελευταίων 5 ετών, ενώ έχει προβλεφθεί και στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020.
Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω δημόσιας σύμβασης έργου και μέσω ανοικτού διαγωνισμού του Ν. 4412/2016.
Υπάρχουν ήδη όλες οι τεχνικές μελέτες (ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρικά, κλπ.), και τα απαραίτητα σχέδια (τοπογραφικό, κατόψεις, κλπ,), καθώς και η απαραίτητη έγκριση/γνωμοδότηση της Γ.Γ.Α. , ενώ αναμένεται η έγκριση της πολεοδομίας για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας ή οικοδομικής άδειας.

Η δημιουργία των γηπέδων τένις θα επιφέρει μια σειρά από θετικές αντιδράσεις προσέλκυση νέων αθλητών, διοργάνωση αγώνων, κλπ.) που θα ενδυναμώσουν τον κοινωνικό ιστό του νησιού μας.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε ένα Ευχαριστώ για τις οικονομοτεχνικές μελέτες καθώς και οι λοιπές μελέτες και τα πλήρη τεχνικά σχέδια για την υποβολή της πρότασης στο πρόγραμμα CLLD/LEADER Κυκλάδων τα οποία έγιναν με την αφιλοκερδής προσφορά των εταιρειών ΦΛΟΙΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΙΚΕ και ΜΚ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Μυκόνου, οι οποίοι είναι πάντα αρωγοί σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.
Είναι ευκαιρία για το νησί είναι ευκαιρία για τα παιδιά μας σε έργα μου έχουν συμβάλλει όλοι
Ιερά Μονή Παναγία Τουρλιανη.
Δωρεές που σπανίζουν στην εποχή μας της τάξεως των 700.000€, από ανθρώπους προσωπικότητες της Άνω Μερας όπως ο Μάρκος Χανιωτης και η σύζυγος του Παναγιώτα Χανιώτη που κυριολεκτικά πρόσφεραν χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα.
Τον Δήμο Μύκονου για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστήριου.
Πρέπει να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να υλοποιήσουμε άμεσα τα παραπάνω έργα….. και όχι μόνο.
Ευχαριστώ
Πέτρος Σταυρακόπουλος
Πρόεδρος Κοινότητας
ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.