ΤΟΠΙΚΑ

Διοργάνωση συνεδρίου στη Μύκονο για βιωσιμότητα του τουρισμού στις Κυκλάδες

Διοργάνωση συνεδρίου στη Μύκονο για βιωσιμότητα του τουρισμού στις Κυκλάδες

Η βιωσιμότητα του τουρισμού στις Κυκλάδες και ειδικότερα στη Μύκονο, απασχόλησε συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιώσιμου Τουρισμού και Πολιτισμού (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και το Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, ο σχεδιασμός των υποδομών, η περιβαλλοντική πολιτική και η ανθεκτικότητα από την πίεση του εντατικού τουρισμού, τα θέματα χρήσης των παραλιών και η ολιστική προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης στις Κυκλάδες κ.α. Ειδικότερα συζητήθηκαν οι κάτωθι θεματικές:

Περιβάλλον – Δημόσιος Χώρος – Σχεδιασμός Υποδομών, Χωροταξία – Πολεοδομικός Σχεδιασμός – Αρχιτεκτονική στις Κυκλάδες, Πολιτιστική Κληρονομιά και η Κυκλαδίτικη Ύπαιθρος και Τουριστική Ανάπτυξη και Πολιτισμικές Αλλαγές στις Κυκλάδες, ενώ προβλήθηκαν και τα ντοκιμαντέρ “Being an Islander” του Δ. Μπούρα και “Στη σκιά της Σεζόν” της Δ. Κονδυλάτου.

Ομιλητές ήταν σημαίνοντες ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος. Αρχιτέκτονες, Ανθρωπολόγοι και εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες της Πάρου, του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου, της Απάνω Μεριάς Σύρου και του projectSave Ios”.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.