ΤΟΠΙΚΑ

Δημόσια παρέμβαση και έκκληση του Νίκου Γκέλου να καθίσουν όλοι στο τραπέζι για την Μύκονο

Δημόσια παρέμβαση και έκκληση του Νίκου Γκέλου να καθίσουν όλοι στο τραπέζι για την Μύκονο
Ο υποψήφιος δήμαρχος της Μυκόνου με επιστολή του καλεί άπαντες για το καλό του νησιού να συνεννοηθούν

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Τί να μας πουν;; Τι να πουν για τον τόπο μας, για το πώς έγινε παγκόσμιος προορισμός και σε ποιους οφείλεται, για τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις μας; Για τις Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες, μια χειραψία μαζί τους νιώθεις την αγριάδα στην παλάμη από το αλάτι και το χώμα.

Ιδανικά, μαθημένα και δοσμένα στην ιστορία. Αυτά μας έλεγαν οι δάσκαλοι από παιδιά και αυτά έλεγαν και στους γονείς μας, στους παππούδες και γιαγιάδες μας. Τα τηρήσαμε όλοι, Γι’ αυτό είναι ευλογημένος τόπος.

Και τώρα έρχονται κάποιοι και μιλούν για να «φτιάξουν» την Ιδανική Μύκονο. Σήμερα;; Βρε καλώς τους. Για όνομα της Παναγίας.

Από μια μεγάλη περίοδο χαλαρών ελεγκτικών μηχανισμών φτάσαμε στο σήμερα να υπάρχει καθημερινά ένας Εισαγγελέας στο νησί! Χαλαροί ελεγκτικοί μηχανισμοί που λειτουργούν μ’ ένα συγκεκριμένο λογισμικό σ’ ένα κεντρικό υπολογιστή Υπουργείου. Ότι στοιχεία καταχωρήσεις, εσύ, ο μηχανικός σου, ο λογιστής σου, ο αυτοματοποιημένος υπολογισμός του σε πιστοποιεί ως έναν νόμιμο πολίτη (!).

Να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες. Σαφώς. Να μετριαστούν οι κραυγαλέες παρατυπίες, που πιθανόν συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα. Αλλά όχι έτσι, όχι με αυτόν τον τρόπο και όχι την συγκεκριμένη περίοδο. Δεν είναι δυνατόν τις παρατυπίες από το κοντέρ του 50 να τις μειώσουμε στο 0. Η μείωση γίνεται σταδιακά. Το νησί δυσφημείται. Δεν μπορεί να το αντέξει η οικονομία του, οι χιλιάδες εργαζόμενοι και βεβαίως το ίδιο το κράτος.

Έχω συζητήσει πολλές φορές στο νησί ότι αμέσως μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου περίμενα μια συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου μας. Μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις. Προέχει η Μύκονος. Πάντα αυτή είναι η προτεραιότητα. Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα αναμετρηθούμε όλοι όπως πρέπει, πολιτικά σωστά και όσο με αφορά ως υποψήφιος Δήμαρχος Μυκόνου χωρίς ξύλινο λόγο και κατηγόριες. Το νησί θα αποφασίσει. Όμως τώρα πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι. Για τον τόπο.

Απευθύνω έκκληση στον Δήμαρχο Μυκόνου, κ. Κων. Κουκά Κωνσταντίνος Κουκάς – Δήμαρχος Μυκόνου να καλέσει άμεσα την Βουλευτή μας της ΝΔ κ. Κατερίνα Μονογυιού Katerina Monogiou , τους Αντιδημάρχους, τον Τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ κ. Ανδρέα Φιορεντίνο Andreas Fiorentinos εμένα και τον κ. Χρήστο Βερώνη Christos Veronis ως υποψηφίους Δημάρχους να συναντηθούμε και να μιλήσουμε με όλες τις αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές και Ελεγκτικούς Μηχανισμούς.

Όχι άλλη δυσφήμιση στον τόπο.

Νίκος Γκέλος

υποψήφιος Δήμαρχος Μυκόνου


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.