ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Μυκόνου και Ιερά Μητρόπολη ξεκίνησαν τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης

Δήμος Μυκόνου και Ιερά Μητρόπολη ξεκίνησαν τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης

Μετά την άφιξή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, με τη συνοδεία του, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τουρλιανής, στην οποία ξεναγήθηκε, για την ιστορία και τη μεγάλη κοινωνική και θρησκευτική προσφορά της ενημερώθηκε, θαύμασε τα ξυλόγλυπτα και μοναδικής τέχνης εκκλησιαστικά κειμήλια που φυλάσσονται στο Κειμηλιαρχείο της.
Προσεκύνησε δε το διαμορφωθέν Παρεκκλήσιο των νεοφανών Αγίων Πατέρων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου, τον Παρακλητικό Κανόνα των οποίων, που θα ψαλεί κατά τα εγκαίνια του Παρεκκλησίου στις 14 Οκτωβρίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Ηγουμένου Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, συνέθεσε.
Το απόγευμα, στο « Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, με τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ , τους Εφημερίους της νήσου, τη Βουλευτή των Κυκλάδων κα Μονογυιού, το Δήμαρχο Μυκόνου, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Πρίγγο, τον Διευθυντή του Α.Τ., τον Λιμενάρχη, τον Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την κα Ελένη Γρυπάρη, και όσους Μυκονίους επέτρεπαν τα υγειονομικά Πρωτόκολλα, παρηκολούθησαν το Θεατρικό Δρώμενο «ΜΑΝΤΩ, η Ηρωίδα της Μυκόνου» του Γεωργίου Κοζυράκη, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, το οποίο και καταχειροκροτήθηκε.
Την παράσταση προλόγισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ο οποίος ευχαρίστησε τους χορηγούς των Εκδηλώσεων και ξεχωριστά τον Δήμο και τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωσταντίνο Κουκά.
Προ της ενάρξεως του έργου, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ ανέγνωσε Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κυριακή θα τελεστεί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία , προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, επί τη ιερά μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Μανουήλ του Κρητός, κατά την οποία θα τελεσθεί και Μνημόσυνο πάντων των υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.