ΤΟΠΙΚΑ

Δήμαρχος Ικαρίας: Θα κυνηγήσουμε νομικά τον φορέα του ιού

Δήμαρχος Ικαρίας: Θα κυνηγήσουμε νομικά τον φορέα του ιού

Θα τον κυνηγήσουμε νομικά» δήλωσε στην δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας.

«Είναι εγκληματικό το καταλαβαίνετε και σαν δήμος θα κινηθούμε εναντίον δεν πρόκειται να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι. Προφανώς θα κινηθούμε νομικά. Όλη η Ικαρία είναι έξαλλη. Όλη η κοινωνία της Ικαρίας. Ένα μικρό νησί που είναι αποκλεισμένο, που δεν έχουμε μονάδες εντατικής θεραπείας, που δεν έχουμε θαλάμους αρνητικής πίεσης, να συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι ήρθε ο ιός στο νησί σου, σου χτύπησε την πόρτα και εσύ τελικά θα είσαι εδώ ανυπεράσπιστος. Προφανώς και είμαστε έξαλλοι και όλη η κοινωνία είναι αναστατωμένη».

 

Ο 25χρονος γόνος εφοπλιστικής οικογένειας επέστρεψε στην Αθήνα από το Λονδίνο στις 12 Μαρτίου. Έπρεπε κανονικά να μπει σε καραντίνα. Εκείνος όμως αγνόησε μέτρα και απαγορεύσεις.

Στις 20 Μάρτιου μαζί με μία φίλη του από την Ολλανδία μπαίνουν στο Blue Star Μυκονος και φθάνουν στην Ικαρία. στο εξοχικό του. Και σαν να μην έφθανε αυτό άρχισε να κάνει βόλτες στο νησί και να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ και φούρνους. Στις 25 Μαρτίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και την επόμενη ημέρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.