ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής διαγωνισμός για την αναβάθμιση του συστήματος προσκρουστήρων του Λιμένα Μυκόνου

Διεθνής διαγωνισμός για την αναβάθμιση του συστήματος προσκρουστήρων του Λιμένα Μυκόνου

Προκηρύχθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό  Ταμείο ο της Μυκόνου διεθνής διαγωνισμός για την αναβάθμιση του συστήματος προσκρουστήρων του Λιμένα Μυκόνου.

Συγκεκριμένα οι 56 θα τοποθετηθούν στην ακτοπλοΐα, που αυτή τη στιγμή όλοι οι υφιστάμενοι προσκρουστήρες είτε είναι κατεστραμμένοι, είτε δεν υπάρχουν.

Και οι 16 που θα συντηρηθούν είναι στο χώρο Σένγκεν που εξυπηρετούν την κρουαζιέρα και έχουν εξαιρετική απόδοση κατά τη χρήση τους, τουλάχιστον τα τελευταία 5 έτη.


Επισημαίνεται ότι οι προσκρουστήρες νέα γενιάς, δηλαδή τύπου «μπαλόνια» που αντί για αέρα θα περιέχουν αφρό, αντέχουν περισσότερο και είναι πιο λειτουργικοί μειώνοντας την πιθανότητα κινδύνου για τους χρήστες του λιμένα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι θα υπάρχει πιο αποτελεσματική, σύγχρονη και αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, καθώς και των Ε/Γ – Ο/Γ και φορτηγών πλοίων στο εμπορικό τμήμα Νέου Λιμένα Μυκόνου.

Η συγκεκριμένη προμήθεια γίνεται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και εθνικών και ιδίων πόρων με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται ενδεικτικά σε 3.734.891,16 ευρώ με ΦΠΑ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.