ΤΟΠΙΚΑ

Διέκοψαν την μετάδοση του αγώνα της ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ για να διαφημιστεί ο Κορνίβας

Διέκοψαν την μετάδοση του αγώνα της ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ για να διαφημιστεί ο Κορνίβας
Απίστευτο περιστατικό στην ραδιοφωνική μετάδοση της ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ με τον Φοίνικα Επιδαύρου.Ακούστε ηχητικό απόσπασμα

Ένα περιστατικό που δεν έχει τουλάχιστον προηγούμενο στα χρονικά των ραδιοφωνικών μεταδόσεων  εκτυλίχθηκε κατά  την διάρκεια του κρίσιμου αγώνα της ΑΕ Μυκόνου στην Επίδαυρο.

Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα και ενώ όλοι όσοι άκουγαν με αγωνία το ματς και  περίμεναν την τελική του έκβαση, ξαφνικά χάθηκε η φωνή του εκφωνητή( δεν είχαν φροντίσει ούτε καν να τον ενημερώσουν προφανώς ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο) και έπαιξαν διαφημιστικό τρέιλερ για να διαφημίσουν τον Αλέκο Βαμβακούρη-Κορνιβα.

Γεγονός αδιανόητο και πρωτοφανές στα χρονικά καθώς ένα φυσικό πρόσωπο δεν δύναται να διαφημιστεί με τέτοιο τρόπο.

Ακούστε το απόσπασμα:

Όλα τα είχαμε δει, εταιρίες,  ψησταριές,καφετέριες, καφενεία αλλά κάποιος να χορηγεί για τον εαυτό του μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα, να διακόπτουν το ματς και μάλιστα στην μέση για να ακουστεί το όνομα του, ενέχει παγκόσμια πρωτοτυπία χωρίς προηγούμενο.

Τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα τηλεόρασης και ραδιοφώνου ειδικά των επαγγελματικών κατηγοριών και στην Ελλάδα  που είναι υπο την αιγίδα της ΕΠΟ, διέπονται από κανόνες όχι μόνο δεοντολογίας αλλά και πραγματικούς στην μετάδοση ενός δρώμενου και για αυτό το λόγο η ΕΠΟ εκδίδει και σχετικές άδειες.

Φυσικά πρόσωπα ,δεν έχουν δικαίωμα και δεοντολογικά  όπως είναι απόλυτα λογικό να αυτοδιαφημίζονται και μάλιστα στην εξέλιξη ενός αγώνα, πόσο μάλλον να τον διακόπτουν στην εξέλιξη του για να ακουστεί το όνομα τους.

Απίστευτες καταστάσεις!!!

Είτε από άγνοια , είτε από ζέση για να διαφημίσουν τον Αλέκο Βαμβακούρη-Κορνίβα  οι άνθρωποι του σταθμού ή τελος πάντων όποιος σκέφτηκε κάτι τέτοιο, διέπραξαν μέγιστο σφάλμα καθώς οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις δεν συνάδουν με τέτοιες κινήσεις  καθώς είναι ανεπίτρεπτο να διαφημίζονται φυσικά πρόσωπα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο.

 

Φανταστείτε κάθε εβδομάδα, σε κάθε ματς κάποιος που θέλει να ακούγεται το όνομα του να γίνεται και χορηγός και να διακόπτουν τους αγώνες για να μας ανακοινώνουν ότι ο Κώστας, ο Μήτσος ή ο Περικλής είναι χορηγοί της μετάδοσης .

Τραγελαφικές καταστάσεις που συνέβησαν σε αγώνα της ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ.

Υπάρχουν σχετικοί κανονισμοί που απαγορεύουν για οποιαδήποτε λόγο να διακόπτεται η ραδιοφωνική ροή ενός αγώνα της ΕΠΟ και να παίζει διαφήμιση για φυσικά πρόσωπα ειδικά όταν δεν πρόκειται για εταιρική διαφήμιση και αυτό γιατί ο καθένας είτε επειδή μπορεί να γίνει χορηγός είτε επειδή έχει σχέση οποιαδήποτε μορφής με το μέσο ενημέρωσης, θα μπορεί να διακόπτει το γεγονός υψίστης σημασίας για να διαφημίζει το όνομα του.

Κάτι τέτοιο με βάση του κανόνες της ΕΠΟ επισύρει σε περιπτώσεις είτε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στο μέσο  είτε ακόμα και τον αποκλεισμό του  από το δικαίωμα της μετάδοσης.

Πάντως δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη με την ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα της ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ με την ομάδα της Επιδαύρου.

Ακούστε ξανά το απόσπασμα:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.