ΤΟΠΙΚΑ

Διαμάχη Γκέλου-εκκλησίας για την μεταφορά του Δεσποτικού θρόνου

Διαμάχη Γκέλου-εκκλησίας για την μεταφορά του Δεσποτικού θρόνου
Απαίτηση της οικογένειας Γκέλου όπως αναφέρει σε δημόσια ανακοίνωση του να μεταφερθεί ο Δεσποτικός θρόνος ξανά στην βάση του

Με ανάρτηση του στο Διαδίκτυο ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκέλος ανοιχτά καταγγέλει την μεταφορά του Δεσποτικού θρόνου που έφτιαξε ο πατέρας του όπως τονίζει από τον Άγιο Αρτέμιο στον Άγιο Λουκά.Αιχμές για όσους πήραν την απόφαση.Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Γκέλος στην διαμάχη του με τους υπεύθυνους της εκκλησίας.

“Η οποιαδήποτε προσφορά οικογένειας στις Ενορίες και στις Εκκλησίες του νησιού μας ανέκαθεν υπήρξε ιερή. Πίστη, Παραδόσεις, Ήθη, Αξίες και Απλότητα. Με αυτά μεγαλώσαμε όλοι μας.

Αρκετά με τις φανφάρες.
Ο Δεσποτικός θρόνος που κατασκεύασε ο πατέρας μου Ανδρέας κατ’ εντολήν της γιαγιάς μας της Ερνούλας έγινε προσφορά στον Πολιούχο Άγιο Αρτέμιο μας, στον Άγιο της και βρισκόταν εκεί όλα αυτά τα χρόνια.
Σήμερα ενημερώθηκα ότι ο Δεσποτικός θρόνος έχει μεταφερθεί εδώ και μήνες στον Άγιο Λούκα, χωρίς να ερωτηθεί η οικογένεια, ενώ στη θέση του στον Αγ. Αρτέμιο έχει τοποθετηθεί ένας καινούριος θρόνος. Εμείς γεννηθήκαμε εδώ, είμαστε εδώ όλα τα χρόνια κι εδώ θα μείνουμε. Εδώ είναι κι οι γονείς μας, εδώ ήταν οι λαλάδες και οι παππούδες μας.
Άλλοι ήρθαν και μας βρήκαν…


Είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ της οικογένειας, μετά την γιορτή του Πολιούχου μας ο Δεσποτικός Θρόνος να επιστρέψει στην Ιερή τοποσιά του, βάσει της Ιερής Αρχικής Προσφοράς στον Άγιο Αρτέμιο. Ήμαρτον πια με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”! “Νικόλας Ανδ. Γκέλος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.