ΤΟΠΙΚΑ

Διακρίσεις των μαθητών του Γενικού Λυκείου Μυκόνου στο Εθνικό Τελικό του διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS

Διακρίσεις των μαθητών του Γενικού Λυκείου Μυκόνου στο Εθνικό Τελικό του διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε  την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024   ο Εθνικός ΤΕΛΙΚΟΣ του YOUNG BUSINESS TALENTS 2023-24.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται για 7η χρονιά στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)  με την συμμετοχή 268 μαθητών από 75 ομάδων – εταιρειών από όλη την Ελλάδα που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση ανάμεσα σε 664 ομάδες  με την συμμετοχή 2267 μαθητών .

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστήριξε το πρόγραμμα ως δωρητής, ώστε το ΥΒΤ να διατεθεί δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και το ευχαριστούμε για την προσφορά του.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, έναν Διαγωνισμό Διοίκησης με Προσομοιωτή, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να κάνουν πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και στη διάρκειά του οι μαθητές διοίκησαν σε ομάδα τη δική τους -εικονική- «εταιρεία», λαμβάνοντας  πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες- εταιρείες.

Τον εθνικό τελικό διαγωνισμό προλόγισαν ο Διευθυντής Διοργάνωσης YBT, Κωνσταντίνος Αρεταίος , η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνά Δεσύπρη κήρυξε την έναρξη . Τον Τελικό ΥΒΤ τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Λυτρίβη, απευθύνοντας χαιρετισμό και απονέμοντας το 1ο Βραβείο στην ομάδα INCOMERS από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου στη λήξη.

Στον τελικό οι μαθητές/τριες  χωρίστηκαν σε 15 Ομίλους των 5 Ομάδων και τα αποτελέσματα των συμμετοχών μας ήταν εντυπωσιακά. Το 1ο ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ  κατέκτησε την 1η θέση στο όμιλο τους με την ομάδα MYΒΤ. Η ομάδα MYCONOMY κατέκτησε την 2η θέση στο όμιλο τηςχάνοντας την πρωτιά στην κυριολεξία στις καθυστερήσεις αφού προηγήθηκαν στα 2 πρώτα σχέδια και έχασαν στο 3ο .

Ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.