ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακοπές, δουλειά και εμβόλιο στα νησιά – Κίνητρο για να εμβολιάζονται όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών

Διακοπές, δουλειά και εμβόλιο στα νησιά – Κίνητρο για να εμβολιάζονται όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών

Τα άτομα ηλικίας 18 – 29 ετών είναι η τελευταία ηλικιακή ομάδα που άνοιξε πρόσφατα για τη διενέργεια εμβολίων και θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους στα νησιά, ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι κάτοικοι, εποχιακά εργαζόμενοι ή επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνουν τόσο κύκλοι του Υπουργείου Υγείας αλλά και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο news4health.gr.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες οι 18+ θα μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το σωτήριο τσίμπημα κατά του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι στα νησιά οι περισσότεροι πλέον εμβολιασμοί που γίνονται στο πλαίσιο Ελευθερία πραγματοποιούνται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με προτεραιότητα φυσικά στους μόνιμους κατοίκους. Το ίδιο εμβόλιο θα μπορούν να κάνουν και αυτοί που έρχονται στα νησιά για να εμβολιασθούν.

Η συλλογιστική πίσω από την απόφαση αυτή είναι να ενισχυθεί η «ασπίδα» της ανοσίας καθώς δεν είναι λίγοι οι νέοι που μετακινούνται προς τα νησιά για να εργαστούν πέρα από τις διακοπές τους. Ήδη, έχουν εμβολιασθεί εκατοντάδες εξ αυτών και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα μιας και μπορούν να το κάνουν με το Johnson & Johnson. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι έπρεπε να είσαι κάτοικος νησιού ακόμα και αν εμπίπτεις σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, ώστε να κλείσεις ραντεβού για τον εμβολιασμό σου με το μονοδοσικό εμβόλιο, όμως τα δεδομένα πλέον διαφοροποιούνται.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.