ΤΟΠΙΚΑ

Διαγραφή μηχανικού της Μυκόνου από το ΤΕΕ λόγω αυθαιρεσιών

Διαγραφή μηχανικού της Μυκόνου από το ΤΕΕ λόγω αυθαιρεσιών

Tο Τεχνικό Επιμελητήριο διέγραψε μηχανικό, που φέρεται να εμπλέκεται σε πολεοδομική αυθαιρεσία, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Όταν Ένας μηχανικός σφραγίζει διαδοχικές άδειες που έχουν πρόβλημα σε ενα νησί σαν τη Μύκονο αυτό δημιουργεί υποψίες. Και οταν υπαγάγει στα πρό του 2011 κτισμένα αυθαίρετα που μπορούν να τακτοποιηθούν κτίριο που εχει σύμφωνα με φωτογραφίες κτισθεί μετά ερχεται το πειθαρχικό του ΤΕΕ να επιληφθεί.

«Διαγράψαμε μηχανικό από το ΤΕΕ κεντρικής Ελλάδας, του πήραμε τους κωδικούς διότι το αυθαίρετο είχε κτισθεί μετά το 2011, ενώ δηλωνόταν ότι είχε κτισθεί πριν απο αυτό», ανέφερε ο Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται σε μηχανικούς που δεν διστάζουν να βρεθούν στα όρια της νομιμότητας ή έξω από αυτήν διότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν αεροφωτογραφίες. Όμως όλα όσα έγιναν στην Μύκονο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού οδήγησαν την κυβέρνηση στην επίσπευση αποφάσεων που χρονίζουν.

Η δικαστική έρευνα που γίνεται αυτές τις μέρες στους μηχανικούς επεκτείνεται απο τον εισαγγελέα της Σύρου στο σύνολο των μηχανικών που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο αλλά ο Γιώργος Στασινός προβλέπει ότι οι κατεδαφίσεις θα αργήσουν ακόμα να γίνουν.

Σήμερα οι εισαγγελείς, μετέβησαν στη Μύκονο ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν κατεπειγόντως να εξετασθούν όλες οι οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.