ΤΟΠΙΚΑ

Διαχείριση του νερού, βλάβη στην αφαλάτωση,διακοπές νερού

Διαχείριση του νερού, βλάβη στην αφαλάτωση,διακοπές νερού

#ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ#
ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ – ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ

Από προχθες βράδυ 11-9-21 δεν λειτουργεί λόγω βλάβης η ιδιωτική αφαλάτωση της Εταιρείας <ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ>, που είναι εγκατεστημένη στον αύλειο χώρο του εργοστασίου αφαλάτωσης στο Κόρφο και παράγει 3.000 κυβικά νερό το 24-ωρο.
Η βλάβη προβλέπεται να διαρκέσει και αύριο.
Εκτός από την ιδιωτική αφαλάτωση, στον Κόρφο λειτουργούν και δύο εργοστάσια αφαλάτωσης του Δήμου.
Έτσι το ένα απ’ αυτά, (Νο 1) ονομαστικής παραγωγής 2500 κυβικών/24-ωρο, το οποίο από το μεσημέρι και μετά λειτουργούσε εκ περιτροπής, αφού δεν έδιναν νερό στα βυτία τις απογευματινές – βραδυνές ώρες , τώρα λειτουργεί συνεχώς .
Η συγκεκριμένη αφαλάτωση κατασκευάστηκε το 2001 και λειτουργεί ικανοποιητικά. Επειδή όμως ο υπάρχων αγωγός μπορεί να μεταφέρει συγκεκριμένες -πεπερασμένες ποσότητες στις δεξαμενές της πόλεως και επειδή από τις 3.00 το μεσημέρι σταματούσαν να δίνουν νερό στα βυτία (!!!) και με το δεδομένο ότι λειτουργούσαν και οι άλλες αφαλατώσεις, αυτή τις περισσότερες ώρες παρέμενε κλειστή , διότι δεν είχαν τί να κάνουν το νερό!!! (όπως ομολόγησε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ).

ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ, ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! (Μόνο περιστασιακή λειτουργία από το μεσημέρι και μετά).

Το άλλο εργοστάσιο αφαλάτωσης (Νο 2) ονομαστικής παραγωγής 4.500 / 24-ωρο, που λειτούργησε το 2009 αποτελείται απο 3 ανεξάρτητες υπομονάδες .
Από το 2018 που λειτούργησε και η ιδιωτική αφαλάτωση που παίρνει ρεύμα από τον ίδιο υποσταθμό που τροφοδοτείται και το τελευταίο δημοτικό εργοστάσιο (Νο2) και επειδή σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΜ το ρεύμα δεν ήταν αρκετό και για τα δύο, λειτουργούσαν όλο αυτό το διάστημα, μόνο οι 2 από τις 3 υπομονάδες του δημοτικού εργαστασίου, ενώ η τρίτη υπομονάδα όλο το καλοκαίρι παρέμενε κλειστή!
Τώρα που έπαθε βλάβη η ιδιωτική μοναδα της
<ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ (3.000 κυβ./ ημ)> και άρα το ρεύμα αρκούσε , λειτούργησε χτες και η τρίτη υπομανάδα.
Δηλαδή για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι λειτούργησε ολόκληρο το εργοστάσιο (Νο 2).
Τι συνέβη όμως ; Χάλασε αμέσως η μια υπομονάδα!!! και έτσι πάλι λειτουργούν μόνο οι 2 από τις 3 υπομονάδες .

Να σημειωθεί ότι απ’ ότι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει 3 χρόνια τώρα αίτηση στη ΔΕΗ για επαύξηση του ρεύματος! όταν μάλιστα το εργοστάσιο της ΔΕΗ – ΝΕΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΗ βρίσκεται σε πολλή μικρή απόσταση.
Η ΔΕΗ μας τροφοδοτεί με 2.5 χιλιάδες KVA και από στοιχεία προκύπτει οτι στην αιχμή χρησιμοποιούνται μόνο τα 1.6 χιλ. KVA.
Επομένως το ρεύμα δεν αρκεί, ή δεν εχουν γίνει εσωτερικές μετατροπές στο εργοστάσιο (υποσταθμοί – μετασχηματιστές) ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όλο και όχι μέρος αυτού;
Με άλλα λόγια η ΔΕΗ φταίει ή μήπως η ΔΕΥΑΜ;
Επισημαίνεται οτι τα δυο δημοτικά εργοστάσια αν λειτουργούσαν καθ’ολοκληρίαν σε 24-ωρη βάση , θα μπορούσαν να δώσουν (πραγματικά , όχι θεωρητικά) 6.000 κυβικά το 24ωρο και όχι 3.200 περίπου που δίνουν τώρα.
Τελικά μαζί με τον ιδιώτη ο Κόρφος δίνει 6.000 κυβ./24-ωρο , όταν θα μπορούσε να δίνει όλο το καλοκαίρι μέχρι 9.000κυβ./24ωρο και σε συνδυασμό με κατάλληλες – άμεσες τεχνικές λύσεις και τροφοδοσία των βυτίων καθ’ όλο το 24ωρο, να μην υποφέρει η Μύκονος.
Αναδεικνύεται πλήρως η διαχειριστική ανεπάρκεια και η αδιαφορία.
ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ… ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ .

ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.