ΤΟΠΙΚΑ

«Δεσμεύομαι ότι δεν θα ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο του «όχι σε όλα» και της στείρας αντιπολίτευσης»

«Δεσμεύομαι ότι δεν θα ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο του «όχι σε όλα» και της στείρας αντιπολίτευσης»
Ο Κωνσταντίνος Κουκάς κάνει τον απολογισμό του και απευθύνεται στους πολίτες της Μυκόνου

“Με αφορμή το κλείσιμο μιας σημαντικής περιόδου, τόσο σε προσωπικό,αλλά κυρίως σε συλλογικό επίπεδο για τη Μύκονό μας, μετά από δύο θητείες στην εξαιρετικά τιμητική θέση ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα, από καρδιάς.

Το βασικό, ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμή στο πρόσωπό μου να εκπροσωπήσω όλους εσάς, τους συμπατριώτες μου, από τη θέση του Δημάρχου Μυκόνου, για δύο θητείες. Δύο θητείες με μετρήσιμο έργο και προσωπικό κόστος που δε φοβήθηκα ποτέ να αναλάβω.

Θέλω όμως να σας ευχαριστήσω ακόμα και τώρα που δεν με επιλέξατε με την ψήφο σας, δίνοντας την εντολή διοίκησης σε άλλη δημοτική παράταξη για τη νέα δημοτική περίοδο. Αν και δε συνηθίζεται να ξεστομίζεται εύκολα από ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά ή την πολιτική, ωστόσο ναι, σας ευχαριστώ, γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να κάνω την αυτοκριτική μου και να διορθώσω λάθη και παραλείψεις που σίγουρα υπήρξαν.

Όσο αφορά στους ανθρώπους που καθημερινά συνεργαζόμασταν και θα συνεχίσουμε από διαφορετικά μετερίζια (τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου και των Νομικών Προσώπων ) το «ευχαριστώ» είναι λίγο. Αυτά τα 9 χρόνια αντιμετωπίσαμε μαζί τις πιο δύσκολες καταστάσεις των τελευταίων δεκαετιών, με τα μνημόνια, την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση.

Κόντρα σε όλα αυτά το νησί μας κατάφερε να τριπλασιάσει τον τουρισμό του, στάθηκε όρθιο και πολλαπλασίασε το τοπικό του εισόδημα.

Το 2014 παραλάβαμε έναν Δήμο εν μέσω τρικυμίας που δεν είχε καν συμβάσεις για τα στοιχειώδη όπως τα πετρέλαια για κίνηση και θέρμανση ή χαρτιά και μελάνια και με πολλά χρέη σε προμηθευτές και πολλές ελλείψεις σε προσωπικό. Σήμερα, παραδίδουμε ένα λειτουργικό Δήμο που έχει ανακτήσει τη φερεγγυότητά του, με οργανωμένες και ψηφιοποιημένες υπηρεσίες, στελεχωμένο σημαντικά, με γεμάτα ταμεία, πόρους, χωρίς δάνεια, και πολλά έργα σε εξέλιξη.

Αυτή την περίοδο διασφαλίσαμε 22 εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Συγκεκριμένα την τελευταία τετραετία ο Προϋπολογισμός μας κινήθηκε με προτεραιότητα στους τομείς : καθαριότητα, ύδρευση και αποχέτευση, οδικό δίκτυο, παιδεία, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό και έμπρακτη στήριξη των δημόσιων υπαλλήλων.

Παράλληλα, ξεκινήσαμε το νέο Ειδικό Πολεοδομικό για να θέσουμε όρια και κανόνες στην συνεχώς καλπάζουσα ανάπτυξη του τόπου μας, κάτι που θα καθορίσει την εικόνα αλλά και τη ζωή του νησιού και των ανθρώπων της για τις επόμενες δεκαετίες.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν και εύχομαι πραγματικά να υλοποιηθούν από τη νέα δημοτική αρχή.

Δηλώνω σταθερά παρών, δίπλα σας, θα είμαι πάντα εδώ για όλες και για όλους, για το νησί μας. Δεσμεύομαι ότι δεν θα ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο του «όχι σε όλα» και της στείρας αντιπολίτευσης.

Θα συνεχίσουμε με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, να δίνουμε τις «μάχες» σε όλα τα επίπεδα. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε καλή προσπάθεια και σκληρά απέναντι σε όσους αδικούν ή δεν σέβονται το νησί από όποια θέση και αν βρίσκονται. Θα κάνουμε την απαραίτητη κριτική, καταθέτοντας παράλληλα τις δικές μας εναλλακτικές θέσεις και προτάσεις.

Καλή επιτυχία στον Χρήστο Βερώνη και τους συνεργάτες του.

Η Μύκονος ήταν, είναι και θα είναι Πρωταγωνίστρια”

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.