ΤΟΠΙΚΑ

Δένδιας: «Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για τις Κυκλάδες»

Δένδιας: «Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για τις Κυκλάδες»

Την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα των θαλάσσιων πάρκων επανέλαβε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, ενώ απάντησε επίσης στις αναφορές για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν έχει το οποιοδήποτε δικαίωμα στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων. Είπα, δε, ξεκάθαρα αν θυμάστε, όταν είχα ερωτηθεί, ότι το μόνο που μένει είναι η Τουρκία να θέσει ζήτημα στους Παξούς και τους Αντίπαξους», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στον πρόεδρο της Νίκης ότι «η ΝΔ χρησιμοποιεί με καιροσκοπισμό το όνομα του ιδρυτή της».

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο ιδρυτής της δικής μας παράταξης, και εκφράζει τις δικές μας ιδεολογικές θέσεις, το δικό μας παρελθόν και προδιαγράφει και το δικό μας μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε έκανε δήλωση ότι υπάρχει διεύρυνση στην συζητούμενη ελληνοτουρκική ατζέντα, όπως ότι έχει εκφράσει επιφύλαξη για το τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

«Είπα, πράγματι, ότι υπάρχει διεύρυνση στην τουρκική ατζέντα. Αυτό έχει μια τεράστια διαφορά από το προηγούμενο», τόνισε απαντώντας επίσης στους σχετικούς ισχυρισμούς του Δ. Νατσιού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.