ΤΟΠΙΚΑ

Δεν θα έρθει το Άγιο Φως στη Μύκονο όπως και σε όλες τις Κυκλάδες

Δεν θα έρθει το Άγιο Φως στη Μύκονο όπως και σε όλες τις Κυκλάδες

Στην Αθήνα θα μεταφερθεί το Άγιο Φως από το Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου με πτήση της Aegean. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, προκειμένου να φυλαχθεί, ενώ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, ενώ δε θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες, ούτε θα ταξιδέψει σε πόλεις και νησιά όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι το Άγιο Φως, φέτος, δεν θα ταξιδέψει ούτε στις Κυκλάδες.

Αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός μέσω πτήσεων σε κάποιες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, όμως φοβηθήκαμε ότι θα προέκυπταν ενδεχομένως καταστάσεις συνωστισμού από τους αξιωματούχους και τους πιστούς, οι οποίοι θα ήθελαν να το υποδεχθούν. Γι’ αυτό αποφασίσαμε ότι το καλύτερο είναι να παραμείνουμε πιστοί σε αυτά που εφαρμόζουμε όλο αυτό το διάστημα, να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών και να κάνουμε κι εμείς από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε προκειμένου να μη δημιουργηθούν καταστάσεις πολυκοσμίας“, δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.