ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν θα επιτρέψω σε κάνενα μεγαλοεργολάβο να γίνει Δήμαρχος στη θέση του Δημάρχου»

«Δεν θα επιτρέψω σε κάνενα μεγαλοεργολάβο να γίνει Δήμαρχος στη  θέση του Δημάρχου»
Ο Κουκάς απασφάλισε και αποκάλυψε το «παιχνίδι» που παίζουν στην πλάτη του λαού της Μυκόνου

«Δε θα επιτρέψω σε κάνενα μεγαλοεργολάβο να γίνει Δήμαρχος στη  θέση του Δημάρχου» άστραψε και βρόντηξε ο Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς μίλησε από καρδιάς στο Κατάμεστο το Θεατράκι της Λάκκας
Το «παρών» έδωσε ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Μυκόνου Ανδρέας Φιορεντίνος.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς έδωσε από το πρώτο λεπτό της ομιλίας του το στίγμα των προθέσεών του, ενώ οι Μυκονιάτες που κατέκλυσαν το Θεατράκη της Λάκκας τον καταχειροκροτούσαν.

Ο κ. Κουκάς ξεκίνησε ευχαριστώντας τον Ανδρέα Φιορεντίνο για την παρουσία του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να διαφωνήσαμε στο παρελθόν πολιτικά, αλλά και μόνο η παρουσία του απόψε εδώ με τιμά», τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Στέλιο Μπρίγγο και την Υποψήφια Βουλευτίνα Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογιού.

Ενώ συνέχισε λέγοντας αναφερόμενος στον κόσμο που έδωσε μαζικά το «παρών» στην προεκλογική του ομιλία:

«Σήμερα μιλά η Μύκονος.
Οι Μυκονιάτισσες και οι Μυκονιάτες θέλουν να συνεχίσουμε.
Δεσμεύομαι ΕΔΩ, ενώπιον όλων σας,ότι θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να παραμείνει η Μύκονος Πρωταγωνίστρια.
Γιατί πάνω από όλες και όλους μας είναι το νησί μας, ο τόπος μας, οι γονείς μας, τα παιδιά μας, η νέα μας γενιά, το παρόν και το μέλλον της Μυκόνου.»

Ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα και τις ημέρες του πρώην Δημάρχου Χρήστου Βερώνη, τα σκάνδαλα και τα λεηλατημένα ταμεία, τις πλαστογραφίες και τις παραλείψεις.

Τόνισε ότι οι Μυκονιάτες καλούνται αυτή την Κυριακή να επιλέξουν τον ικανότερο και καταλληλότερο Δήμαρχο, κάνοντας άνοιγμα ακόμα και σε εκείνους που δεν τον ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε στην απόλυτη ανάγκη σύνθεσης και συνεργασίας που πηγάζει από το γεγονός ότι κανείς από τους 3 συνδυασμούς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά και στα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη 4ετία.

Όπως επίσης, αναφερόμενος στην κοινωνική συνοχή του νησιού ότι: «υπηρετήσαμε με συνέπεια τη Μύκονο της φιλοξενίας, του πολιτισμού, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και αγκαλιάσαμε όλους τους κατοίκους του νησιού, Μυκονιάτες ή μη, από όπου κι αν ήρθαν, προκομμένους οικογενειάρχες και εργατικούς συμπολίτες μας που επέλεξαν τη Μύκονο για τόπο κατοικίας τους, σεβόμενοι πάντα τη νομιμότητα, τις αξίες και τα ιδανικά μας, οι οποίοι έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Εγώ δε διαχωρίζω τους πολίτες. Η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους, όλα αυτά τα χρόνια και το γνωρίζετε και αυτό πολύ καλά.»

Δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του, ζητώντας μάλιστα από τους Μυκονιάτες να τον κρίνουν αυστηρά αλλά δίκαια, ενώ ταύτισε τον κ. Βερώνη με το ψέμα, τη λάσπη, την αλαζονεία και την παραβίαση κάθε κανόνα ηθικής και δεοντολογίας.

Αναφερόμενος σε ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησε η κ. Σαμψούνη στην προεκλογική της ομιλία, αναφερόμενη στην υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου:
Αν είχατε προσλάβει στην επιχείρησή σας έναν διευθυντή που κατά τη διάρκεια της συνεργασίας σας διαπιστώθηκε ότι έλλειπαν χρήματα από τα ταμεία σας, θα τον ξαναπροσλαμβάνατε;… κατάφερε να κερδίσει το θερμό χειροκρότημα των υποστηρικτών του.

Τα αίματα άναψαν όταν αναφερόμενος ο κ. Κουκάς στα περίεργα παιχνίδια και τις τακτικές του μέχρι πρότινος εξαφανισμένου πρώην Δημάρχου Χρήστου Βερώνη τόνισε:

«Δε θα επιτρέψω σε κάνενα μεγαλοεργολάβο να γίνει Δήμαρχος στη  θέση του Δημάρχου»

Τότε ήταν που το θεατράκι της Λάκκας πήρε φωτιά κυριολεκτικά με τον κόσμο να χειροκροτά όρθιος επί 3 λεπτά!

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς αναφέρθηκε επίσης στις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «επιχείρησαν τη δολοφονία του χαρακτήρα μου»!

Απεύθυνε καυτά ερωτήματα προς τους Μυκονιάτες καταλήγοντας σε μια δήλωση που επίσης κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, λέγοντας ότι «Δε θα ξαναγυρίσουμε στο φόβο»!

Κλείνοντας, ο κ. Κουκάς ζήτησε να από τους Μυκονιάτες να του δώσουν την ευκαιρία να τους υπηρετήσει από τη θέση του Δημάρχου ακόμα 4 χρόνια, προκειμένου να ολοκληρώσει τον αρχικό 10ετή σχεδιασμό της Πρωτοβουλίας Δράσης.

Ο επίλογος της ομιλίας του ανάφερε χαρακτηριστικά:

«Η Μύκονος δε θα γυρίσει πίσω.

Η Μύκονος θα πάει μπροστά.

ΜΑΖΙ καταφέραμε ήδη παρά πολλά.
ΜΑΖΙ θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

Το οφείλουμε στο νησί μας, το οφείλουμε στους συντοπίτες μας, το οφείλουμε στην ιστορία μας, το οφείλουμε στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, στη νέα μας γενιά, το οφείλουμε στον ίδιο μας τον εαυτό!

ΜΑΖΙ θα το καταφέρουμε και αυτό!

Όλοι στις κάλπες την Κυριακή για μια μεγάλη ιστορική νίκη.

Τη νίκη της Δημοκρατίας.
Τη νίκη των αξιών.
Τη νίκη της Μυκόνου και των Μυκονιατών.»

Για να κλείσει την ομιλία του ευχαριστώντας όλες και όλους τον τίμησαν με την παρουσία τους, εν μέσω χειροκροτημάτων των όρθιων ακροατών του!


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.