ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές – παραμένουμε ενεργοί»

«Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές – παραμένουμε ενεργοί»
Την απόφαση τους να μην συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσαν τα μέλη του συνδυασμού ΜΑΖΙ για την Μύκονο

Μύκονος 01.08.2023
Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
Δημοτικές Εκλογές 2023

Ο συνδυασμός μας «Μαζί για τη Μύκονο» συστάθηκε το 2019 με αφορμή τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το δήμο της Μυκόνου. Η ιστορική τομή εκείνης της χρονιάς ήταν το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.
Δύο ομάδες πολιτών, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου και στελέχη της παράταξης Επόμενη Μέρα, ενωθήκαμε σε μία και ενιαία νέα παράταξη, μιας και είχαμε ήδη καλή συνεργασία στο τραπέζι των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την περίοδο που προηγήθηκε.

Σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για το νησί και ενώ ο Δήμος είχε χάσει την αξιοπιστία του από σκάνδαλα του παρελθόντος, πιστέψαμε -και ακόμα πιστεύουμε- στη διακυβέρνηση με ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις σε σημαντικά θέματα.
Στόχος μας ήταν η δράση, μέσω κινητοποίησης των ενεργών πολιτών και των υγιών δυνάμεων του τόπου.

________________________________
Υπεύθυνα και με καθαρή συνείδηση

Κατά την περίοδο 2019 – 2023, με οδηγό την πίστη, ότι η ατομική ευθύνη είναι και συλλογική ευθύνη, εργαστήκαμε σε διοικητικά πόστα. Ως αντιπολίτευση στα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια πάντα με μεθοδικότητα, διαυγές όραμα, καθαρές θέσεις και επιχειρήματα, διατηρήσαμε την αυτοτέλεια και την αυτονομία μας.
Αταλάντευτοι και χωρίς εκπτώσεις στις αρχές μας, βοηθήσαμε στην επίλυση προβλημάτων. Στόχος πάντα η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον πολίτη, η ανάδειξη του πολιτισμού, η περιφρούρηση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, η προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου.

Δεν αναλωθήκαμε στην επικοινωνία και το κυνήγι των εντυπώσεων.

Με αίσθηση ευθύνης και τη συνείδηση μας καθαρή, είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι, είτε σε διοικητικές θέσεις πιστεύουμε ότι αφήνουμε στον Δήμο και τους πολίτες, αποτύπωμα ορατό στο παρόν, αλλά και στο μέλλον*.
Μετά από σειρά συσκέψεων τον τελευταίο καιρό, ανταλλάξαμε απόψεις για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και την πορεία της παράταξης. Το νέο εκλογικό σύστημα ευνοεί συμπαγείς κυρίαρχους, «δημαρχοκεντρικούς» συνδυασμούς.

________________________________
Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές – παραμένουμε ενεργοί

Με δημοκρατικές διαδικασίες, ανταλλάξαμε απόψεις και ο καθένας εξέφρασε τη γνώμη του. Η συλλογική απόφαση της παράταξής μας Μαζί για τη Μύκονο είναι να μη συμμετάσχουμε στις εκλογές του Οκτώβρη 2023. Παραμένουμε ενεργά και δυναμικά στις θέσεις μας ως τη λήξη της θητείας αυτής της
περιόδου, το Δεκέμβριο του 2023.

Με αυτή μας την απόφαση ένας ωραίος και δημιουργικός κύκλος κλείνει, πλην όμως σαν ενεργοί πολίτες παραμένουμε στις επάλξεις του αγώνα.

__________________________________
Ενεργοί πολίτες με τις κεραίες μας ανοιχτές

Θα παραμείνουμε ενεργοί πολίτες με τις κεραίες μας ανοιχτές, είτε συλλογικά είτε ο καθένας από διαφορετικό πόστο.

Ευχαριστούμε για την άξια εκπροσώπηση τη Ντίνα Σαμψούνη και την Άννα Καμμή, που στάθηκαν σε αντίξοες συνθήκες, στο ύψος των περιστάσεων. Αλύγιστες! Mας έκαναν περήφανες και περήφανους με το σημαντικό και απτό τους έργο.

Ευχαριστούμε τους εκλεγμένους σύμβουλους μας Δημήτρη Ζούλια, Σταύρο Κουσαθανά, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δήμητρα Λοΐζου-Βουλγαράκη, Μαίρη Σταυρακοπούλου και Ανδριανή Θεοχάρη, που στάθηκαν δυναμικά και δημιουργικά
στα συμβούλια.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας που έβαλαν πλάτη κάθε φορά που χρειάστηκε.
Ευχαριστούμε όλες και όλους τους πολίτες που σταθερά μας στήριξαν και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, για τον ειλικρινή αγώνα που δίνουμε.

Γνωριζόμαστε καλά! Ο καθένας έχει την ιστορία και την προϊστορία του. Ευχόμαστε ο πολιτικός πολιτισμός να κυριαρχήσει στον προεκλογικό αγώνα για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Να διαφυλάξουμε όλοι σε αυτή την παρατεταμένη υπερ-εικοσαετή κρίση θεσμών, την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατική πορεία του τόπου.

Μακάρι να πάμε στις εκλογές χωρίς καταναγκασμούς, με ορθή και καθαρή κρίση και να απαιτήσουμε ένα δήμο που θα βελτιώνει την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, θα σέβεται το περιβάλλον, θα προστατεύει και θα μάχεται για τον δημόσιο χώρο.
Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τη Μύκονο που αξίζει πάντα το καλύτερο!


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.