ΤΟΠΙΚΑ

Δεν κλείνουν τα μαγαζιά στη Μύκονο,συστήνουν επιτροπή με λοιμοξιωλόγους και επικοινωνιολόγους

Δεν κλείνουν τα μαγαζιά στη Μύκονο,συστήνουν επιτροπή με λοιμοξιωλόγους και επικοινωνιολόγους
Η επιτροπή που θα συστηθεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών θα κληθεί να βρει λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με την εύρυθμη λειτουργία των μπαρ

Επικράτησε η λογική στη χθεσινή συνάντηση των καταστηματαρχών με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής καθώς αποφασίστηκε να μην κατεβάσουν ρολά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόστιμο και το δίμηνο λουκέτο στο Alemagou αλλά να συστηθεί επιτροπή με λοιμωξιολόγους και επικοινωνιολόγους.

Η επιτροπή που θα συστηθεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών θα κληθεί να βρει λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με την εύρυθμη λειτουργία των μπαρ και μπιτς μπαρ, αντιπροτείνοντας μια σειρά από μέτρα που ναι μεν θα προστατεύουν από την εξάπλωση της επιδημίας, ταυτόχρονα όμως θα περιορίσουν και την οικονομική ζημιά που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και εστίασης στο νησί. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ένας από τους πιο παλιούς επιχειρηματίες στη νύχτα, ανέφερε ότι είναι ανεπίτρεπτο να αναγκάζεται να δουλέψει μόλις με 40 πελάτες στο μαγαζί του διότι τόσοι επιτρέπονται να βρίσκονται εντός του εσωτερικού χώρου βάσει των τ.μ. που διαθέτει και την ίδια στιγμή να βλέπει τους υπόλοιπους πελάτες να συνωστίζονται ανά εκατοντάδες σε βίλες του νησιού επειδή εκεί δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος.

Στις βίλες, όπως είχαμε αποκαλύψει σε σχετικό ρεπορτάζ πέρυσι το καλοκαίρι χρέωναν τους τουρίστες με εισιτήριαεισόδου των 500 ευρώ και τραπέζια των 2-3 χιλιάδων ευρώ (ελάχιστη κατανάλωση), όλα “μαύρα” φυσικά. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι κάποιοι επιχειρηματίες οι οποίοι σήμερα διαμαρτύρονται για την επιβολή των τσουχτερών προστίμων, είναι οι ίδιοι που οργάνωναν και παρότρυναν τον κόσμο να διασκεδάσει στις βίλες και όχι στα μαγαζιά της Χώρας.

Η επιτροπή λοιπόν που θα συσταθεί θα πρέπει να προτείνει εφικτές λύσεις κάτι που δεν σίγουρα δεν θα είναι το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο. Σχεδόν όλα τα μπαρ διαθέτουν ελάχιστα τ.μ κλειστών χωρών στους οποίους θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην προσέλευση του κόσμου ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρχει κίνδυνος μεγάλου συνωστισμού έξω απ’ αυτά στα σοκάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο των αρμοδίων Αρχών όχι μόνο για τη Μύκονοαλλά για το σύνολο της νησιωτικής χώρας θα επικεντρωθεί στον περιορισμό των ντεσιμπέλ ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες πάρτι που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις καθώς και στην τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι οδεύουμε αναγκαστικά ως προς ένα “lounge” καλοκαίρι κι αυτό υπό προϋποθέσεις από τη στιγμή μάλιστα πουδεν έχει γίνει ακόμη το απόλυτο crash testμε το άνοιγμα των πτήσεων από το εξωτερικό. Εκεί θα κριθούν όλα με καταλυτική ημερομηνία, 15 Ιουλίου. Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ρισκάροντας για πέντε – δέκα μαγαζιά που αψήφησαν επιδεικτικά τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοιου προς όφελος τους. Διαφορετικά δεν θα ήταν κυβέρνηση.

πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.